MITJANS
Misc 16/06/2019

L’ARA reforça el seu capital amb l’entrada d’un nou accionista

Vila Casas subscriu una ampliació de capital per a nous projectes editorials i tecnològics

i
àlex Gutiérrez
2 min
L’empresari i mecenes Antoni Vila Casas.

BarcelonaAntoni Vila Casas, a través de la societat Terranea Diet SL, ha subscrit una ampliació de capital dirigida a impulsar nous projectes tecnològics. La reestructuració accionarial coincideix amb la venda de les accions de la Fundació Carulla a Ferran Rodés, a través de la societat Acta Diürna.

Antoni Vila Casas (Barcelona, 1930), empresari, divulgador de la indústria farmacèutica i mecenes, a través de la societat Terranea Diet SL, s’ha incorporat a l’accionariat de l’ARA mitjançant una ampliació de capital que té com a objectiu impulsar i enfortir nous projectes editorials de l’ARA per convertir-se en la capçalera central del mapa mediàtic català, amb la seva proposta de periodisme rigorós i independent.

Empresari i mecenes

Vila Casas va ser fundador de Laboratoris Prodes (Prodesfarma), una empresa que el 1995 es va fusionar amb Laboratoris Almirall. El 1986 va crear la Fundació Vila Casas, de la qual és president, que ha obert diversos museus d’art a Barcelona, Palafrugell i Torroella de Montgrí. També és membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Mereixedor de la Creu de Sant Jordi el 1999, Vila Casas ha rebut també la Gran Creu de l’Orde del Mèrit Civil (1999), el premi Montblanc al mecenatge (2004) i la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona.

L’entrada d’un nou accionista coincideix amb la sortida de la Fundació Carulla de l’accionariat. La motivació que va portar la Fundació Carulla a donar suport al projecte del diari ARA va ser apostar per un projecte amb vocació de país, vinculat a la llengua, i que encaixava amb el seu fi fundacional. Sense vocació de permanència, des de l’inici la Fundació Carulla va expressar la voluntat d’impulsar el projecte amb l’objectiu que després pogués funcionar de manera autònoma. Ara, doncs, la Fundació Carulla considera que l’objectiu d’impulsar el projecte s’ha complert. L’ARA agraeix a la Fundació Carulla el seu suport des dels inicis del projecte.

Les accions de la Fundació Carulla han estat adquirides per Acta Diürna, de l’empresari de la comunicació Ferran Rodés, que és també president del consell d’administració d’Edició de Premsa Periòdica ARA, SL, l’empresa editora de l’ARA.

La composició accionarial de l’ARA es completa amb Víctor Font, conseller delegat i cofundador de la consultora Delta Partners; la productora Minoria Absoluta, de Toni Soler, més un paquet d’accions en mans d’accionistes particulars, entre els quals hi ha els periodistes Albert Om, Antoni Bassas i Xavier Bosch.

stats