Televisió

Demanda contra un documental a HBO on s'exposen abusos infantils al canal Nickelodeon

El productor Dan Schneider ha presentat una demanda per difamació contra els responsables de la producció

2 min
Dan Schneider quan treballava a la sèrie 'iCarly'

BarcelonaEl productor Dan Schneider ha presentat una demanda per difamació contra la sèrie documental Silencio en plató: el lado oscuro de la televisión (HBO Max), que denuncia el clima d'abús que va construir durant els anys que va ser darrere d'algunes de les sèries més populars de mitjans dels anys 90 i principis del 2000 del canal infantil Nickelodeon. Schneider va ser l'impulsor de moltes ficcions del canal, com iCarly, Zoey 101 iThe Amanda Show, que van ajudar a llançar la carrera de les llavors estrelles infantils Amanda Bynes i Ariana Grande.

La sèrie documental relata com era l'ambient de treball a Nickelodeon, un entorn marcat per l'abús, el sexisme, el racisme i dinàmiques inapropiades entre els treballadors adults i les estrelles menors d'edat. Qui surt més malparat a la docusèrie és el totpoderós Schneider, a qui s'acusa d'imposar una cultura laboral tòxica i abusiva i de tenir actituds masclistes amb les companyes guionistes. Aquestes mateixes professionals van cridar-li l'atenció pels seus guions, que segons elles estaven carregats de referències sexuals que eren inadequades tant per als joves actors com per al públic objectiu de les sèries que feien.

La demanda de Schneider, que va dirigida contra Warner Bros Discovery, Maxine Productions i Sony Pictures Television, productors de la docusèrie, argumenta que la producció és un "atac deliberat" que dona a entendre que el productor va abusar sexualment d'actors infantils durant el temps que va treballar per a Nickelodeon. Els advocats argumenten que la sèrie documental ha destruït la reputació i el llegat del productor. "Pot ser que en algunes ocasions no s'adonés del dolor que alguns dels seus comportaments causaven a determinats col·legues, subordinats i membres del repartiment. Es penedirà d'aquest comportament i l'expiarà la resta de la vida. Però una cosa que no és, l'única cosa que destruirà per sempre la seva reputació i la seva carrera tant passada com present, és un abusador sexual infantil", remarquen els advocats.

stats