Misc 19/12/2013

Declaren culpables els dos acusats d'assassinar un soldat al mig del carrer a Londres

Els acusats van apunyalar el soldat Lee Rigby a plena llum del dia. Davant les càmeres dels testimonis van afirmar que era un acte en defensa de l'islam

Efe
1 min

LondresEls dos acusats d'assassinar al mig d'un carrer de Londres i a plena llum del dia el soldat anglès Lee Rigby han sigut declarats culpables pel jurat del tribunal penal londinenc d'Old Bailey.

Michael Adebolajo i Michael Adebowale, de 29 i 22 anys, estaven acusats per la mort a cops de matxet del soldat. Els fets es van produir el passat 22 de maig i els autors del crim van justificar la seva acció davant les càmeres de nombrosos testimonis assegurant que es tractava d'un acte en defensa de l'islam.

Adebolajo y Adebowale, britànics d'origen nigerià convertits a l'islam, van negar els càrrecs durant el judici amb l'argument d'haver actuat com a "soldats d'Al·là en la guerra santa".

Els acusats, després d'atropellar i apunyalar el soldat amb ganivets de carnisseria, van atacar policies que havien acudit al lloc dels fets. La defensa va al·legar que pretenien immolar-se per provocar la reacció policial i acabar l'operació de guerra santa esdevenint "màrtirs". El jurat els ha absolt d'intent d'homicidi al policia perquè l'arma que duien en el moment d'atacar-lo estava descarregada.

Màxima pena

El jutge, Nigel Sweeney, ha avançat que dictarà sentencia a partir de gener quan es conegui el resultat d'un recurs legal en curs sobre la cadena perpètua al Regne Unit, la qual cosa s'ha interpretat com que el magistrat té previst aplicar la màxima pena possible als dos processats.

stats