Misc 26/09/2014

Corea del Nord admet que Kim Jong-un té problemes de salut

El líder fa un mes que no apareix públicament

Efe
1 min
El líder nord-coreà visita una fàbrica, en una data sense especificar

TòquioP { margin-bottom: 0.21cm; }

La televisió estatal de Corea del Nord ha esmentat que el seu líder suprem, Kim Jong-un, al qual no es veuen públic des del 3 de setembre, pateix algun tipus de problema físic sense especificar, segons recull avui l'agència Radiopress del Japó.

L'agència nipona especialitzada en informació sobre Corea del Nord ha publicat avui la informaciód'acord a una peça que va emetre el dia abans la KCTV.

La informació incloïa imatges en què es veu el líder nord-coreà amb una visible coixesa durant una de les seves visites públiques realitzades el passat mes de juliol.

Aquesta seria la primera vegada que els mitjans del hermètic país esmenten públicament que un dels seus líders pateix algun tipus de problema de salut.

Kim,a qui ja es va veure coixejant fa uns mesos en altres imatges emeses per la televisió nord-coreana, no ha aparegut durant tres setmanes en mitjans estatals i no va estar present ahir a la sessió extraordinària de l'Assemblea Popular (Parlament), el que ha desencadenat especulacions sobre el seu estat de salut.

Perla seva banda, l'agència sud-coreana Yonhap va citar avui a una font anònima "pròxima a la política nord-coreana" que va afirmar que Kim pateix gota, "el que explicaria la seva coixesa"com a producte dels seus mals hàbits alimentaris i el seu consum excessiu d'alcohol, així com a factors genètics.

Tant el seu pare, Kim Jong-il, mort el 2011, com el seu avi, Kim Il-sung, fundador del país, van patir gota, igual que Kim Jong-nam, germà gran de Kim Jong-un.

La font ha afegit que l'actual líder nord-coreà podria patir també "hiper uricèmia, hiper lipidèmia,obesitat, diabetis i pressió arterial alta".

stats