Misc 29/03/2015

Lubitz va suggerir al pilot de l'avió que anés al lavabo

El diari alemany 'Bild' assegura que ha sentit la gravació de la caixa negra on el pilot colpeja la porta demanant a crits a Lubitz que l'obri

Ara
2 min
La zona dels Alps on es va estavellar l'Airbus que venia de Barcelona / GETTY

BarcelonaEl diari alemany 'Bild' dóna nous detalls aquest diumenge sobre la seqüència dels fets que van provocar el sinistre de l'avió als Alps on van morir 150 persones. El copilot, sospitós d'haver-lo estavellat, hauria proposat al comandant de l'avió que anés al lavabo i hauria aprofitat per bloquejar la porta de la cabina.

"Obre la maleïda porta" són les paraules a crits del pilot que recull la publicació alemanya que assegura que ha sentit la gravació de la caixa negra de l'avió.

Segons 'Bild', des de l'inici del vol, Andreas Lubitz sabia que el pilot no havia tingut temps d'anar al bany a Barcelona perquè ell mateix l'hi explica en els 20 minuts de conversa "banal" que mantenen a la cabina. Un cop l'avió ha pres altura, el mateix Lubitz convida el pilot que hi vagi mentre ell es queda a la cabina.

És llavors quan el copilot hauria bloquejat la porta. Minuts després s'enregistren cops, com si algú intentés esbotzar la porta, i els crits que demanen a Lubitz que obri, sense que ell respongui en cap moment. El relat de 'Bild' recull les súpliques del pilot al seu company: "Per l'amor de Déu, obre la porta", transcriu, mentre l'avió ja havia començat el descens que el va portar a estavellar-se contra la muntanya minuts més tard.

El mitjà amplia la informació que aquest dissabte publicava el 'New York Times' –en què assegurava que Lubitz seguia un tractament per problemes de visió– i detalla que estava sent tractat per un possible despreniment de retina que el feia témer la fi de la seva carrera com a pilot.

Transtorn d'ansietat, segons 'Le Parisien'

Segons ha informat el diari francès 'Le Parisien', el copilot patia d'un trastorn d'ansietat generalitzada (TAG) per al qual li havien receptat un medicament neurolèptic. Els metges que el van tractar, explica el mitjà, li havien administrat injeccions d'olanzapina i li havien recomanat que practiqués molt esport per recuperar la confiança en si mateix. El mitjà també assegura que Lubitz patia problemes de son, per als quals se li havia prescrit agomelatina.

stats