Violència sexual

Brooke Shields revela que un poderós executiu de Hollywood la va agredir sexualment fa 30 anys

L'actriu d''El llac blau', de 57 anys, ho ha explicat a la revista 'People'

2 min
L'actriu nord-americana Brooke Shields en un aimatge compartida per ella a Instagram

BarcelonaL'actriu nord-americana Brooke Shields ha revelat que un poderós executiu de Hollywood va abusar sexualment d'ella fa aproximadament 30 anys. "Estic més enfadada ara que en aquell moment", ha dit a la revista People. Shields havia parlat per primera vegada de l'abús que va patir en la joventut al documental de Lana Wilson Brooke Shields: Pretty Baby, que es va estrenar al Festival de Cinema de Sundance aquest any i que el 3 d'abril arriba a la plataforma Hulu.

Tot i això, l'actriu d'El llac blau no havia esmentat que l'agressió sexual que va patir havia estat d'un executiu de Hollywood. "Vaig pensar que ningú em creuria", apunta ara. Shields relata que l'abús va passar quan es trobava en el "punt més baix" de la seva carrera i que, pensant que aconseguiria una feina, va acceptar assistir a un sopar que va acabar amb l'home portant-la a la seva habitació d'hotel amb l'excusa que demanés des d'allà un taxi.

Va ser aleshores quan en va abusar sexualment. El fet d'haver-se quedat "congelada", sense forces per lluitar, li va provocar un sentiment de culpa que la va acompanyar durant anys, explica. "No parava de preguntar-me a mi mateixa per què havia pujat a la seva habitació i de dir-me que no havia d'haver pres una copa en aquell sopar", recorda Shields, de 57 anys.

"És un miracle que hagi sobreviscut"

L'actriu afegeix que una de les seves motivacions per explicar ara la seva història va ser pensar en les dones que, com ella, han sentit culpa i vergonya per haver patit una situació semblant. "Fer el documental i veure tota la història completa em fa pensar que és un miracle que hagi sobreviscut", afegeix l'actriu, casada i mare de dues filles. El film també parla de la sexualització que va afrontar des de la infantesa, de la complexa relació amb la seva mare i del camí d'empoderament que ha seguit. A més, fa una crítica a la manera com la societat sexualitza les nenes i cosifica les dones. La directora Lana Wilson, guanyadora d'un Emmy el 2013 pel documental After Tiller, és coneguda també pel seu treball en obres com Miss americana, un documental que va donar una visió íntima de la cantant Taylor Swift.

stats