Mèdia 18/05/2017

Mor Roger Ailes, fundador de Fox News

L'expresident del canal tenia 77 anys

Ara
1 min
Mor Roger Ailes, fundador de Fox News

BarcelonaRoger Ailes, fundador i expresident del canal nord-americà Fox News, ha mort a l'edat de 77 anys, segons ha confirmat avui la seva família a través d'un comunicat en el qual han recordat el difunt com un "patriota". Ailes va estar al capdavant de la cadena des dels seus inicis al 1996 i va acabar convertint Fox News en el braç mediàtic de la dreta nord-americana. En aquest sentit, Brian Kilmeade, presentador de la cadena, ha assegurat que "Ailes va ajudar a fer de Fox News el poderós canal que és actualment".

L'any 2016, Ailes es va veure forçat a dimitir del seu càrrec després de ser denunciat per assetjament sexual per una exreportera de Fox 5, Gretchen Carlson. Una de les presentadores estrella del canal, Megyn Kelly, es va sumar a les acusacions de Carlson i va denunciar que havia estat víctima d'"insinuacions sexuals no desitjades" per part d'Ailes. Arran d'aquesta revelació, el grup Fox va iniciar una investigació i els advocats de la corporació van forçar Ailes a renunciar al seu càrrec.

Nascut a Ohio, va ser consultor polític de Richard Nixon i el va ajudar a superar els seus problemes davant de la càmera. Després de treballar per a ell, va passar a assessorar Ronald Reagan durant la campanya electoral de 1984. També va estar al costat de Donald Trump, a qui va ajudar en la preparació dels debats electorals.

stats