Sèries

Digues-me qui ets i et diré quines plataformes tenir

Us proposem les tres plataformes que més encaixen amb vosaltres segons el vostre perfil de consumidor

7 min
Totes les plataformes que hi ha al mercat

BarcelonaSiguem sincers: el nostre temps és finit i la nostra economia tirant a precària. Per tant, si hem d'invertir en una subscripció a una plataforma, millor estar segurs que respondrà a les nostres necessitats. Des de l'ARA us volem donar un cop de mà en la missió impossible de triar servei de streaming entre tants de disponibles recomanant-vos aquell que encaixa millor amb la vostra personalitat. Avís per a navegants: aquests perfils de consumidors contenen traces d'estereotips i tòpics, es recomana no prendre-se'ls gaire seriosament.

Família superada

Disney+, Filmin i Netflix

Diego Luna i Stellan Skarsgard

T'has passat el dia dient "no", "no" i "no" a tort i a dret a la canalla i necessites un moment per carregar les piles. Ni que sigui amb remordiments per l’estona de pantalla, els cedeixes el comandament un parell d’hores. La plataforma més evident és Disney, on hi ha tota la col·lecció Marvel, les pel·lícules precioses de Pixar, la saga Star Wars o els títols més emblemàtics d’aquest gegant. Però si fins i tot així amb això fas curt, o vols un contrapunt contra l’empatx de princeses i herois, Filmin és una bona alternativa. El servei té alguns títols mítics del Hollywood clàssic, i fer descobrir als infants la màgia i la sensibilitat de Chaplin, cent anys després, és una bona manera d’iniciar-los en la cinefília. O joies de l’animació més modernes, com Robot dreams. La tercera plataforma podria ser Netflix, ni que sigui per l’esplèndida col·lecció de l’estudi japonès Ghibli o per l’adaptació dels còmics de Hilda.

Els 'forever young'

Netflix, Disney+ i Amazon

'El reto de Summer'

Se suposa que l’adolescència és una etapa finita de la vida, però en el teu cas vius ancorat en els anys de l'acne furiós i la intensitat emocional. A risc de ser confós amb el mem del Senyor Burns intentant passar per jove, et deleixen les ficcions juvenils, encara que algunes siguin mamarratxades fetes gairebé amb plantilla. El teu paradís són Netflix i Amazon, on pots veure des de clàssics del gènere, com Gossip girl o Dawson crece, fins a alternatives més recents, com l'ensucrada Mi vida con los chicos Walter o El reto de Summer. Òbviament, mai diràs que no a una pel·lícula made in Disney, perquè... qui no gaudeix amb un bon drama de ball de graduació? Vinga, prem el play de Diez razones para odiarte, que només fa 25 anys que es va estrenar i tu encara ets el mateix adolescent de llavors.

Els '60 plus'

Movistar+, Netflix i Filmin

'El método Kominsky'

Res com les pel·lícules d’antes! En cas que ja estigueu una mica de tornada de tot, i que alguns dels nous formats us semblin o bé incomprensibles o bé còpies descafeïnades de coses millors fetes anys enrere, Movistar+ us pot donar un punt clàssic que tal volta us encaixarà més. Les seves sèries tenen bona factura, però corren riscos molt controlats i sovint tenen protagonistes d’una certa edat, des de Sentimos las molestias fins a la més recent Bellas artes. Netflix també ha atacat el sector d’espectadors més grans, i sèries com El método Kominsky i Grace & Frankie en són dos exemples notables. Finalment, si voleu refugiar-vos al segle XX, Filmin és l’única plataforma que no considera que el cinema neix amb Quentin Tarantino: hi trobareu un devessall inacabable de films europeus i també clàssics americans, gràcies als acords que han signat amb algunes de les majors de Hollywood per poder omplir el seu catàleg.

Enamorats de l'amor

Netflix, SkyShowtime i Movistar+

Una escena de la segona temporada dels 'Bridgerton'

Per a tu l’amor és com una banyera calenta després d’un dia especialment cansat. Com que ara no estem per malgastar aigua, molt millor afartar-te de comèdies o drames romàntics que t’estovin el cor (i també una miqueta el cervell). A Netflix et podràs rebolcar en tots tipus d’amors: d'època i fogosos (Los Bridgerton); coreans i casts; turcs i apassionats; o ianquis amb happy endings de manual. La llista és gairebé infinita. Fora d'aquesta plataforma també hi ha opcions. A Movistar+ trobaràs sèries com Colin de cuentas i una multitud de comèdies romàntiques en format pel·lícula. Si vols joies que no coneix ningú, pots decidir-te per SkyShowtime: amb The lovers i la dramàtica Fellow travelers tindràs saciada tota la teva necessitat d'amor.

Heterobàsic en la intimitat

Movistar+, Amazon i Disney+

'The Boys'

D’acord, has intentat desconstruir-te i ser conscient del teu privilegi. Però, un cop escarxofat al sofà, el que et ve de gust és desconnectar i marxar a un món on tots els conflictes es resolen a cop de garrotada. Si vols trets, explosions i enamorar-te una hora i mitja d’alguna de les actrius més atractives, James Bond és la teva opció i, per tant, Movistar+ la teva plataforma, que recupera des d’aquesta setmana les pel·lícules del cèlebre agent. Amazon Prime també és una bona opció: hi ha molts títols d’acció i èpica –incloent-hi tot l’univers J.R.R. Tolkien– o la sèrie The boys, que, ja des del títol, ofereix una celebració en clau paròdica i testosterònica del gènere de superherois. Si el que vols és l'ortodòxia de la capa i els superpoders, aleshores et convé complementar-ho amb la canònica Disney, on hi ha dotzenes de títols de superherois, gràcies a haver comprat la factoria Marvel i tots els seus productes associats.

Intel·lectualoides

Filmin, AppleTV+ i HBO Max

Fotograma de 'Sang i diners'

Ets, com se sol dir popularment, carn de cine Verdi. Talibà de la versió original i, sobretot, de veure aquella sèrie de la qual ningú més ha sentit a parlar. La ficció europea sempre passarà per davant de la nord-americana, perquè estàs en contra de la supremacia cultural dels Estats Units. Només per això ja gairebé hauries de ser soci fundador de Filmin. Malgrat això, no tens manies a sèries ianquis una miqueta agosarades, i aquí és on entra en acció AppleTV+, que ofereix comèdies arriscades com Mythic Quest o biopics que s’escapen de la norma, com Dickinson. Amb tot, i sense cap mena de dubte, la teva primera tria un cop et facis la subscripció serà una sèrie britànica, Slow horses, que és mainstream però té una pàtina de qualitat (i un Gary Oldman esplendorós) que fa que et diverteixis sense sentir-te culpable per haver sucumbit als cants de sirena de l’entreteniment a ultrança. El teu combo perfecte de plataformes el tanca HBO Max, per allò que tradicionalment ha estat considerada emblema de qualitat. Perquè tu ets dels que van veure Los Soprano abans que ningú i tenen gravat a foc el lema "It’s not TV, is HBO".

Criminòlegs frustrats

Netflix, Movistar+ i HBO Max

Evan Peters en el paper de Jeffrey Dahmer

Netflix és la gran reina del true crime, amb docusèries dedicades a qualsevol persona que hagi matat més de tres mosques i un gatet. Si ets de tendència necrofílica o morbosa, pots capbussar-te en les tenebres humanes de la mà també de sèries com Mindhunter o Monster: the Jeffrey Dahmer story. A més, la divisió espanyola de la plataforma ha revisitat alguns dels casos de crònica negra amb l’interès afegit de la proximitat. La HBO també té un catàleg important de sèries sobre crims reals, alguns dels quals han fet història, com Capturing the Friedmans, The Jinx o La escalera. I Movistar+ seria la cirereta del pastís, especialment si ets amant de Carles Porta, ja que és allà on el periodista té Luz en la oscuridad, ideal si ja has mirat i remirat tots els episodis de Crims al 3Cat.

Empoderades

SkyShowtime, AppleTV+ i HBO Max

L’‘spin-off’ de ‘The good wife’ s’estrenarà al febrer

Després d'anys veient sèries protagonitzades per homes i tots els seus problemes superimportants, has dit "ja n'hi ha prou". De forma natural i gairebé sense adonar-te'n, busques ficcions que en què els fils conductors siguin dones amb entitat, caràcter i no necessàriament perfectes. A SkyShowtime en tens un bon grapat, tant d'antigues, com The good wife o The good fight, com de més noves, com la divertidíssima Poker face. AppleTV+ també ha intentat capitalitzar el moviment feminista amb més o menys fortuna, amb sèries com Cocina con química i The morning show. Reese Witherspoon, productora i protagonista d'aquesta última, es va consolidar com a força televisiva amb Big little lies, disponible a HBO Max i tot un emblema de la sororitat femenina. Girls, Mare of Easttown o Killing Eve són altres companyes de catàleg que fan que aquesta plataforma sigui un oasi per a dones empoderades.

'Nerds'

Sky Showtime, Apple TV+ i BBC iPlayer

Els protagonistes de 'Star Trek Discovery'

Si ets dels que viuen en el seu propi núvol i les qüestions terrenals no acaben de ser el teu fort, els centenars d’hores de les diferents encarnacions de Star Trek et faran decantar per Sky Showtime, que és qui té aquesta franquícia (i la majoria de continguts de Paramount+ a Espanya). Apple TV+ és una segona bona opció gràcies a sèries com Severance o Fundación, entre d’altres. No tenen gaire contingut, però el que fan ho afinen, i el gènere de la ciència-ficció el treballen bé. Finalment, un bon nerd ha de trobar que els serveis disponibles a Catalunya li queden curts i, mitjançant una VPN, es connecta a plataformes d’arreu del món. Si és el cas, a BBC iPlayer hi ha un munt de ciència-ficció, amb títols vintage ideals per a maratons propulsades amb Cheetos i Fanta.

Crispetaires

Netflix, Movistar+ i Amazon

Una imatge promocional de la sèrie 'The Gentlemen'.

Quan tries una sèrie, l'últim que vols és que t'escalfin el cap. El teu lema és entreteniment i encefalograma pla, que per pensar ja tens la resta del dia. Si aquest és el teu estat d'ànim, et toca anar de pet cap a Netflix, la reina dels thrillers i els misteris que prometen fer passar una bona estona sense haver de fer un gran esforç intel·lectual. És cert que algunes de les seves propostes, com ara les adaptacions de Harlan Coben, són més un fons de pantalla que una ficció a la qual prestar atenció, però és que tu tampoc busques la cinquena meravella del món audiovisual. A Movistar+ també et poden encertar el gust, perquè tenen sèries addictives que passen la mar de bé, com la policíaca Blue lights o la comèdia Poquita fe, i les estrenes cinematogràfiques més recents, més inclinades cap al blockbuster que l'art i assaig. Per acabar, la teva triada de plataformes hauria d'incloure Amazon, que, com que té una personalitat més aviat difusa, és un calaix de sastre on segur que trobaràs alguna pel·lícula o sèrie capaç de fer-te oblidar els problemes.

stats