PAREU MÀQUINES
Mèdia 01/12/2017

El CAC porta a la fiscalia 33 continguts homòfobs

L'organisme ha contactat els servidors d'internet perquè retirin els vídeos i blogs ofensius

àlex Gutiérrez
1 min
El CAC porta a Fiscalia 33 continguts homòfobs

BarcelonaConsideren que l’homosexualitat és una malaltia o un desequilibri mental, o directament exhorten a exercir la violència contra el col·lectiu LGBTI o fins i tot a exterminar-lo. Aquestes són algunes de les conductes que el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) considera susceptibles de ser delictives segons el codi penal i que ha detectat en 33 continguts presents a internet.

L’organisme ha adreçat un escrit a fiscalia en què demana que s’actuï contra els autors d’aquests continguts susceptibles de ser generadors de discurs d’odi. Al mateix temps, s’ha posat en contacte amb els proveïdors d’internet on s’allotgen les pàgines ofensives –i que inclouen plataformes com YouTube o Dailymotion– per demanar-ne la retirada immediata.

En concret, hi ha fins a 26 vídeos que es troben a YouTube, 1 vídeo a Dailymotion, 2 fòrums, 2 pàgines web i 2 blogs. El vídeos han acumulat 1.406.491 visualitzacions i han generat prop de 5.000 comentaris, molts dels quals alimenten aquest discurs de l’odi.

El Consell ha enviat també l’informe a la direcció general de la Policia de la Generalitat, al departament de Treball, Afers Socials i Famílies i a l’Oficina per la no discriminació de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres organismes institucionals.

stats