Internacional 20/12/2014

Corea del Nord diu que no té res a veure amb l'atac cibernètic a Sony

Pyongyang vol una investigació conjunta amb els EUA sobre el cas i alerta de "greus conseqüències" si continuen les acusacions

Reuters
1 min
El líder coreà en una imatge de l'agència oficial coreana. REUTERS

Seül/WashingtonCorea del Nord ha assegurat aquest dissabte que les acusacions nord-americanes que l'involucren en un atac cibernètic contra Sony Pictures són una "calúmnia infundada" i que vol una investigació conjunta sobre l'incident amb els Estats Units.

Un portaveu no identificat del Ministeri d'Afers Estrangers de Corea del Nord ha dit que hi hauria "greus conseqüències" si Washington es negués a acceptar la investigació conjunta i continua acusant Pyongyang, segons l'agència oficial de notícies KCNA.

Divendres, el president Barack Obama va culpar Corea del Nord de l'atac cibernètic que va culminar amb la cancel·lació de la pel·lícula 'The Interview', una comèdia sobre l'assassinat fictici del líder nord-coreà, Kim Jong-un.

En la seva primera resposta oficial a l'acusació, Corea del Nord ha afirmat que pot demostrar que no té res a veure amb l'atac informàtic.

"Proposem dur a terme una investigació conjunta amb els EUA en resposta a la calúmnia sense fonament perpetrada pels EUA mitjançant la mobilització de l'opinió pública", ha dit el portaveu nord-coreà.

"Si els EUA es neguen a acceptar la nostra proposta d'investigació conjunta i continuen parlant d'algun tipus de resposta, han de recordar que hi haurà conseqüències greus", ha assegurat.

stats