Biden envia una carta als congressistes demòcrates per dir-los que no deixa la campanya

El president fa una crida a la unitat mentre cada cop hi ha més veus dins del partit que demanen que faci un pas al costat

2 min
El president Joe Biden durant un acte de campanya a Madison

WashingtonEl president Joe Biden ha enviat aquest dilluns al matí una carta als congressistes demòcrates per dir-los que està "fermament compromès a continuar en la cursa" electoral del 5 de novembre. Biden fa una crida a la unitat del partit: "Falten 42 dies per a la convenció demòcrata i 119 dies per a les eleccions generals. Qualsevol senyal de debilitat o falta de claredat sobre les tasques que tenim davant només ajuda Trump i ens perjudica a nosaltres. És hora d'unir-nos, avançar com un partit unit i derrotar Donald Trump".

La carta arriba en un moment en què cada cop hi ha més veus entre les files del Partit Demòcrata (i els seus donants) que han demanat al president Biden que faci un pas al costat o que han expressat dubtes de si estarà capacitat físicament i mentalment per tirar endavant la campanya. "He sentit les preocupacions que té la gent, les pors i els neguits de bona fe sobre el que està en joc en aquestes eleccions. En soc conscient", ha exposat el president, que defensa que sent "un profund compromís amb la fe i la confiança que els votants del Partit Demòcrata han dipositat" en ell.

De fet, el president assenyala veladament la premsa i els donants com els principals causants d'aquesta crisi de confiança, mentre que agraeix el suport que els votants i "molt congressistes demòcrates" li han mostrat durant aquests dies. "Ni la premsa, ni els experts, ni els grans donants ni cap grup selecte d'individus, per molt bones intencions que tinguin. Els votants –i només els votants– decideixen el candidat del Partit Demòcrata", ha insistit. Poc després del desastrós debat televisiu de la CNN que ha originat tota aquesta crisi, el New York Times va publicar un editorial en què li demanava que renunciés. També va fer un reportatge en què confirmava que els lapsus del president cada cop eren més freqüents.

A la missiva, Biden apel·la al procés de primàries per justificar la seva legitimitat com a candidat. "Vam tenir un procés de primàries i els votants han parlat clarament i decisivament. He rebut 14 milions de vots, el 87% dels vots emesos en tot el procés de primàries. Tinc prop de 3.900 delegats, que em fan el candidat més probable del nostre partit per un ampli marge." El nombre de delegats mínim per poder ser elegit durant la convenció com el candidat demòcrata és de 1.937.

Biden també treu pit de la gestió que ha fet durant aquests quatre anys de mandat i cita algunes de les fites, com haver aconseguit rebaixar el preu de la insulina a 35 dòlars per a les persones grans o la gran inversió en energies renovables per combatre el canvi climàtic.

Divendres, en una entrevista exclusiva a l'ABC News, el demòcrata ja va assegurar que només renunciaria a la candidatura si "Déu totpoderós" baixés i l'hi demanés. "I no baixarà", va dir Biden.

stats