Consell de Govern
Política Govern 16/02/2024

El Govern sobre el bilingüisme al Parlament: "No és tan extraordinari"

Antoni Costa recorda que les comunicacions ja es fan en els dos idiomes oficials

1 min
El vicepresident del Govern, Antoni Costa

PalmaEl Govern ha defensat aquest divendres que el castellà sigui obligatori a les comunicacions oficials del Parlament, tal com va aprovar dimecres la Mesa amb els vots del PP i Vox. "Parlaments com el del País Basc, Navarra i el País Valencià són bilingües", ha exposat el vicepresident i portaveu, Antoni Costa. En aquest sentit, ha assegurat que implementar l'ús del castellà a les comunicacions institucionals del Parlament "no és un fet tan extraordinari" ni es "retalla cap dret a ningú": "Jo em dirigiré al Parlament en català".

El vicepresident ha remarcat que les comunciacions del Govern ja són en els dos idiomes i el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) també es publica tant en català com en castellà. "No és una novetat d'aquest Govern, és que durant els vuit anys de Govern de Francina Armengol, era bilingüe", ha remarcat. Tot i que ha assegurat que no es preveuen ara mateix canvis en matèria lingüística a l'Administració, Costa ha insistit que a les Illes "hi ha dues llengües oficials" i no hi ha "cap llengua preferent", malgrat que el català sigui la "pròpia". En aquest sentit, ha instat a "respectar el bilingüisme i les dues llengües".

En el mateix sentit, el vicepresident ha assegurat entendre i respectar que hi pugui haver ciutadans descontents amb la decisió de fer les comunicacions de la Cambra bilingües. "La llibertat és un valor molt important d'aquest Govern", ha explicat: "Respectar els drets de tots els ciutadans és molt important", ha sentenciat.

stats