Consell de Govern
Política Govern 07/06/2024

Costa: "Hem estat massa anys sense prendre consciència de la congestió a les Illes"

El vicepresident ha defensat la mesa per la sostenibilitat després de conèixer una nova convocatòria de protestes

1 min
Exemple de turisme de masses.

Palma"Hem estat massa anys sense prendre consciència d'una realitat, els fenòmens de congestió que s'estan produint a les Illes". Amb aquestes paraules el vicepresident del Govern, Antoni Costa, ha expressat "respecte total i absolut" per les concentracions que s'estan produint en les darreres setmanes contra la saturació turística. "Compartim aquest malestar, el Govern entén la preocupació que hi ha", ha remarcat.

En aquest sentit, Costa ha defensat la mesa del Pacte Social i Polític per la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes, que s'ha reunit aquest mateix divendres amb la presidenta Marga Prohens, el vicepresident i el conseller de Turisme, Jaume Bauzá. A més, també hi ha estat present el coordinador tècnic del Pacte, el catedràtic d'Economia Aplicada i director de la Fundació Impulsa, Antoni Riera.

El portaveu de l'Executiu ha respost així després de conèixer que una plataforma veïnal ha convocat una concentració per al proper dissabte a Portals Nous, després de denunciar que es fan obres de manera il·legal a primera línia de costa. La protesta s'afegeix a la concentració que el col·lectiu Mallorca Platja Tour ha convocat el proper 16 de juny al Caló del Moro contra la massificació a les platges. En paral·lel, l'assemblea de la plataforma Menys Turisme, Més Vida, ha posat el proper 21 de juliol com a data d'una nova contra la saturació. El degoteig de protestes s'acumula després de la manifestació multitudinària per l'habitatge digne que el passat 25 de maig va concentrar 25.000 persones segons els organitzadors.

stats