Esports 06/07/2017

Principi d'acord per a la construcció de l'Espai Barça

L'Ajuntament presenta una proposta de modificació del Pla General Metropolità després de les converses amb el club, els veïns i els partits polítics

Martí Molina
2 min
Imatge aèria del nou Camp Nou

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha anunciat un principi d'acord entre el Barça, els veïns i els grups polítics per a la construcció de l'Espai Barça. Es tracta d'una proposta de modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que s'aprovarà en comissió dimecres que ve i que establirà les bases per a la remodelació, entre d'altres, del Camp Nou.

Després d'una proposta inicial del club, l'Ajuntament ha afegit algunes condicions per accedir a la MPGM, entre les quals que el Barça assumeixi el cost total de la reurbanització, que ascendeix a 122 milions, alguns dels quals ja inclosos en el pressupost inicial de l'Espai Barça.

Aquesta proposta implica que s'elimina la tanca exterior de l'estadi per passar a ser un espai obert amb 33.000 metres de sòl. També es millora el sistema viari, s'amplien els aparcaments subterranis i se n'inclou un per a autobusos. A més a mes, s'inclou un acord per reforçar el transport públic pel qual el club pagarà 170.000 euros anuals a l'Ajuntament.

La proposta del consistori ha modificat les pretensions del club, que pretenia la construcció de dos edificis amb 36.000 metres quadrats de superfície per a ús comercial. El MPGM redueix aquesta xifra a 30.000 metres quadrats, dels quals un màxim de 18.500 seran per a oficines, 10.000 seran per a la construcció d'un hotel (d'un màxim de 160 places) i 1.500 per a la construcció de restaurants i serveis complementaris. A aquests dos edificis cal afegir-n'hi un tercer amb un màxim de 18.000 metres quadrats per a les oficines del club.

Amb aquesta proposta de MPGM, a partir d'ara s'obre un procés que passa per l'aprovació a la comissió d'Urbanisme dimecres que ve, i l'obertura d'un període de tres mesos (sense comptar l'agost) per presentar al·legacions. Després la MPGM passarà a la Generalitat, que n'ha de fer l'aprovació definitiva. Els càlculs de l'Ajuntament són que aquesta MPGM, si tot va bé, estigui totalment enllestida a la primavera del 2018.

stats