TROFEU COMTE DE GODÓ
Esports26/04/2014

Nadal torna a caure i confirma la seva crisi

Suma la segona derrota en terra, ara davant Almagro, que el remuntà: 2-6, 7-6 i 6-4

PalmaNicolás Almagro acabà ahir amb la ratxa triomfal de Rafel Nadal al Trofeu Comte de Godó, ja que s’imposà en els quarts de final per 2-6 , 7-6 i 6 - 4, en dues hores i quaranta-set minuts de joc. Almagro havia perdut els deu partits que havia disputat abans contra Nadal, que encadena la segona derrota consecutiva a la seva superfícia preferida i abans d’hora, després de perdre a Montecarlo. La derrota confirma que el manacorí travessa una crisi de joc.

Després del 6-2 inicial, que Nadal va resoldre en 39 minuts, semblava que tornaria a ser un de tants partits en què, per insistència, acabaria desesperant Almagro i emportant-se una nova victòria. No obstant això, aquesta vegada Almagro va saber temperar el seu joc, confiar en el seu repertori de cops i sobreposar-se psicològicament al fet de saber que mai no ha estat capaç de guanyar el número 1 mundial.

Cargando
No hay anuncios

Ho va demostrar en un segon set maratonià, igualadíssim i tremendament emocionant en què Almagro va treure tot el seu caràcter i talent d’ex top ten per salvar cinc pilotes de trencament, forçar el tie-break i guanyar-lo al vuit vegades campió del Godó per 7-5 .

Però Nadal és molt de Nadal, sobretot en terra i sobretot en la del Reial Club Tennis de Barcelona, on fins ahir havia encadenat 41 victòries des que va caure en segona ronda de 2003 davant Àlex Corretja i sumat 43 sets de manera consecutiva. En el tercer acte, el vuit vegades campió de Roland Garros va tornar disposat a accelerar el seu tennis, es va ficar un metre més dins de la pista i va recuperar la iniciativa en el joc que havia perdut en la meitat del segon parcial.

Cargando

Però Almagro ja estava encoratjat, desfermat, i va intercanviar breaks amb Nadal fins que, en la segona pilota de partit de què va disposar , un cop de dreta guanyador va acabar donant-li el triomf.

“No n’hem de fer un drama”

Cargando

Després de la derrota, el mallorquí considerà que “no hem de fer un drama de dues derrotes. No conec ningú que hagi acabat guanyant i guanyant i ara m’està tocant perdre”. Admeté que les sensacions “no són positives”, però confia a canviar la dinàmica a Madrid.