Esports 08/10/2021

L'auge del futbol femení canvia els somnis de les noves generacions

L'East Mallorca Girls Cup arriba aquest divendres a Mallorca amb més de 30 equips inscrits

2 min
Jugadores sortint del camp després del partit

PalmaEl creixement del futbol femení i del seu ressò mediàtic i la professionalització del sector han permès a les futures generacions somiar en ser futbolistes, jugar un mundial i viure de l'esport que estimen. Anys enrere el futbol femení era considerat, per molts, un hobbie, poc més que una afició que no permetia a les nines somiar el mateix que somiaven els nins, en viure de l'esport, i ser una estrella mundial. Ara, després de molts anys lluitant per la igualtat el futbol formatiu femení està en auge i són moltes les menors que lluiten i treballen per ser allò que anys enrere era un impossible; ser una futbolista professional.

Un clar exemple d'això, és el creixement que els darrers anys ha registrat l'East Mallorca Girls Cup, una competició que arriba aquest divendres a Cala Millor i que cada any compta en més participants. Inicialment la xifra de clubs de futbol femení que participaven en aquest torneig no superava els 20, ara, tres anys després ja hi ha més de 30 equips i la crisi sanitària ha impedit que aquesta xifra superi els 40. L'objectiu del torneig no és altre que donar a les nines la possibilitat de sentir-se futbolistes professionals, jugar contra grans clubs, concentrar-se a un hotel amb les seves companyes abans d'un partit... saber què i com és la vida d'una futbolista professional.

Un dels organitzadors de la tercera edició del torneig, Tobal Tudurí, ha destacat la importància de continuar apostant pel futbol femení, el qual ha definit com un dels "icones de la revolució social que estem vivint actualment per aconseguir que la igualtat sigui una realitat". Tudurí ha destacat que d'una edició a l'altre no només augmenta el nombre de participants, sino també el nivell de les jugadores i la feina que els clubs fan amb les nines per acompanyar-les en el seu somni d'arribar a l'elit del futbol femení.

Un altre dels elements que l'organitzador ha destacat del torneig és el respecte entre les jugadores i també els aficionats. Tudurí ha explicat que abans els aficionats que anaven a un partit de futbol femení hi anaven perquè coneixien alguna de les jugadores i ara ja molta gent hi va per gaudir del futbol que practiquen i la qualitat que tenen. Per a l'organitzador el futbol formatiu és la clau que permet a les nines tenir la possibilitat de convertir-se en futbolistes professionals i el gran repte del futbol femení a les Illes Balears és crear lligues de futbol formatiu on els equips que hi participin estiguin formats íntegrament per nines.

Després de més de 10 anys organitzant el torneig masculí, l'East Mallorca Girls Cup veu com l'edició femenina va guanyant força i espera que en pocs anys la xifra d'equips superi el centenar i que el futbol formatiu femení no s'estanqui. En aquest sentit, Tudurí ha destacat que, des del seu punt de vista, "el futbol femení no és una moda, sinó que ha arribat per quedar-se".

stats