BARÇA
Esports 09/10/2013

Cesc: "La posició d'en Xavi és potser la que sempre m’ha agradat més, però la que fa més temps que no practico"

El migcampista admet haver rebut ofertes però deixa clar que va ser fàcil dir que no

Ara
4 min

BarcelonaCesc Fàbregas ha dit la seva sobre l'actualitat el Barça durant una entrevista al programa de Catalunya Ràdio 'El club de la mijtanit', amb Pere Escobar. Cesc ha afirmant que "el meu millor moment al Barça encara no ha arriba. Jo vull que em surti una temporada completament bona. Vull guanyar una Champions, vull tornar a guanyar la Lliga... Aquest anyhe començat bé, amb bones sensacions i amb molta confiança, però per triomfar al Barça has de fer 2 ò 3 anys bons i guanyant coses importants"

Preguntat sobre la seva posició ideal al camp, Cesc ha comentat que "ara em trobo molt bé per què sóc jo mateix…m'agraden les posicions dels dos interiors. Especialment, a l’esquerre. Després on he jugat menys és a la posició de Xavi. És potser la que sempre m’ha agradat més, però la que fa més temps que no practico amb regularitat… Xavi ha jugat allà tota la seva vida. L’ Andrés i el Xavi fa 7 anys que juguen junts". Sobre Martino ha dit que "és un entrenador que et parla. Et diu les coses,quan les fas bé i quan les fas malament. A mi em fa molt de bé. Ho fa amb tots i crec que és molt positiu pel grup… Martino i DelBosque són molt naturals. No treuren de lloc coses que no s’han detreure de lloc".

El barcelonisme

Cesc sap que "el públic del Barça té dret a demanar-ho tot. Ells són els que ens ajuden i ens posen les piles. El Barça per mi és el club més exigent del món i quan vas al Barça has de saber on vas. Jo ho sabia. Però la gent és honesta. Per exemple, contra el Valladolid vaig marxar content però enfadat. Enfadat per què vaig fallar dues oportunitats i per què a ningú li agrada que el canvïin. Però la gent em va aplaudir i vaig marxar satisfet… He tingut una bona arrencada de temporada, la gent ho ha valorat i em vaig sentir estimat, almenys per aquell dia, per què em van aplaudir. Després de passar mals moments o el que sigui ho agraeixes. Veus que quan la gent veu que ho fas bé, t’ho agraeix.I quan creu que no ho estàs fent bé, t’ho demostra. I quan creu que ho estàs fent bé, doncs has de seguir. Si algun dia em poden arribar a estimar ho donaré tot per què això pugui passar".

Sobre el seu futur, ha reconegut haver rebut ofertes però "per mi no va ser una decisió gens difícil dir que no. El meu somni sempre ha estat poder triomfar al Barça. I lluitaré fins al final per què passi".

Valdés

Preguntat sobre Valdés, Cesc creu que "és una decisió molt difícil. Víctor ha estat en moments molt importants pel club. Jo crec que l’afició i fins i tot nosaltres… Mires a la porteria i no t’imagines una altra persona que no sigui el Víctor. És una decisió molt complicada que ha de prendre el club".. Un dels noms que sona és Reina, de qui ha dit que "el Pepe és un molt bon jugador i un molt bon company. Al vestidor dóna molta “vidilla”. És un porter molt competitiu i seria intentar minimitzar el problema el màxim possible". El maresmenc ha admès sobre el porter que "l’entenc. No crec que estigui veient el final de la seva carrera per què és porter i jove. Té curiositat per viure en un altre lloc, per jugar en un altre lloc… Pot fer que els seus fills parlin anglès… Desafortunadament marxarà i ho hem d’acceptar. Quant més aviat ho acceptem més aviat el podrem disfrutar. Està rebent molts aplaudiments per aixòi també per què està fent unes parades impressionants… Però les ha fet sempre. T’ho diré jo de primera mà per què provablements i el Víctor no fos el porter del Barça el 2006 a París ara l’Arsenal tindria una Champions. Va ser l’home de la final".

Neymar i un davanter

Cesc també ha parlat de Neymar, de qui ha dit que "és una mica nen encara, però té molt de caràcter. Ens va molt bé que tingui aquest 1 contra 1. Té totes les condicions per ser un davanter molt important en la història del Barça". Sobre la possibilitat de fitxar un golejador, Cesc ha comentat que "si haguès seguit el Pep i el Tito et diria que no. Amb el Tata fa 3 mesos que hi estem i encara és aviat per saber-ho… I això només ho sap ell i la directiva…L’alternativa d’un 9 més poderós a dalt i golejador pot ser una opció bona, però els que ho han de decidir són altres persones.

De les crítiques cap a Neymar dels darrers dies Cesc ha comentat que "no crec que es tiri; li fan faltes. Li fan faltes. Jo diria que no exagera. El veig fort entrenant. No estira… És un jugador difícil de jugar-hi en contra per què t’encara tota l’estona… Agafarà la fortalesa física. Està fent plans d’entrenament. És molt jove i ho anirà agafant. És un tema físic; no és un tema futbolístic".

stats