Barça Femení

Tercer capítol de la Setmana Tràgica blaugrana

L'equip de Jonatan Giráldez suma la primera derrota de la temporada i s'ho jugarà tot a Stamford Bridge (0-1)

Les futbolistes del Barça durant l'acció del Chelsea

BarcelonaBilbao, de moment, haurà d'esperar. La flama del peveter olímpic ha quedat fosa en veure com el Chelsea ha pres el control de la muntanya màgica i s'ha endut el primer assalt (0-1) a l'anada de les semifinals de la Champions League. La derrota per la mínima posar contra les cordes a l'equip de Jonatan Giráldez que haurà de remuntar l'eliminatòria a Stamford Bridge per ser a San Mamés el pròxim 25 de maig.

El Barça ha encaixat la primera derrota de la temporada en el pitjor tram possible posant així punt i seguit a la Setmana Tràgica blaugrana després de la desfeta de l'equip de Xavi contra el Paris Saint-Germain a la Lliga de Campions aquest dimarts, precisament en el mateix escenari.

L'inici ha anat segons l'esperat per al conjunt local: control de la possessió i tímides arribades a la porteria rival. Tot i això, ràpidament s'ha anat esvaint. Durant els primers quaranta-cinc minuts l'equip de Jonatan Giráldez ha estat incapaç de fer-li pessigolles al conjunt d'Emma Hayes, còmode amb pilota i sense, fidel als seus ideals i estil de joc.

Hayes li guanya la partida a Giráldez

Aitana ha estat la jugadora més participativa en atac. De fet, totes les ocasions del primer temps han sortit de les seves botes. Una centrada cap a Salma i dos xuts fregant el travesser ha estat el més destacat d'uns primers quaranta-cinc minuts emmarcats per les imprecisions i pèrdues blaugranes.

Jonatan Giráldez demanava fer de Montjuïc una festa, però Emma Hayes i les seves jugadores tenien unes altres intencions. La sorpresa per als 36.428 aficionats presents avui a Montjuïc ha arribat quan faltaven cinc minuts per al descans. Tot just era la segona aproximació quan Nüksen ha filtrat una pilota a l'interior de l'àrea cap a Cuthbert, que amb un xut amb rosca fregant l'escaire ha enviat la pilota al fons de la xarxa fent inútil qualsevol esforç per part de Cata Coll.

Així ha estat el gol que ha posat al Chelsea per davant el marcador

Desafortunades en atac

El tècnic viguès ja va advertir del perill de les blues tot i arribar en una mala dinàmica després de caure eliminades a la FA Cup i a la Copa de la Lliga. I raó no li va faltar. Era la primera vegada que el Barça estava per darrere el marcador aquesta temporada i quan la sort està negada, poca cosa hi ha a fer. L'inici de la segona meitat, fins al moment, havia estat impecable. Un continuo atac i gol ha derivat en el que en primera instància havia estat un penal. El llançament llunyà de Patri Guijarro ha impactat als braços de la central, però després d'una llarga revisió del VAR, i la impaciència dels aficionats, la col·legiada l'ha acabat anul·lant en entendre que Salma Paralluelo, que estava en fora de joc, havia interferit en el transcurs de la jugada.

A mesura que han anat passant els minuts el Barça ha anat imposant el seu plantejament sobre el terreny de joc i les arribades a la porteria contrària han estat més recurrents. Tot i que les constants pèrdues de temps, impròpies d'un semifinalista de Champions, han dificultat el ritme de joc. L'entrada d'Alexia ha acabat de revolucionar el partit i a poc a poc les triangulacions han anat fluctuant. Amb això ha estat insuficient, les jugadores del Barça s'han topat amb una defensa ben plantada.

Per si això no fos suficient, el Chelsea ha pogut deixar encaminada l'eliminatòria després que Mayra Ramírez agafés desprevinguda la defensa blaugrana i, afortunadament, enviés la pilota fora de porteria. Salma Paralluelo ha tingut l'empat quan corria el minut 85. Graham Hansen, més absent del que ens té acostumats, ha fabricat una centrada directa al segon pal cap a la davantera aragonesa, que no ha arribat i ha enviat la pilota fora. La resta del partit ha estat plagat d'arribades i ocasions blaugranes, inclús una ocasió d’Alexia ja amb el temps complet que també, ha sortit fora. Així doncs, i amb aquest resultat, la solvència defensiva s'ha sobreposat a l'atac blaugrana, de manera que el Barça haurà de suar de valent a Londres, on la temporada passada el Chelsea ja els va posar les coses complicades.

• Barça: Cata Coll; Rolfö, I. Paredes, I. Engen (Alexia 62'), O. Batle (L. Bronze 62'); Walsh, Patri, Aitana; Graham Hansen, Mariona (Vicky López 72') i S. Paralluelo. Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Chelsea: Hampton; Lawrence, Carter, Buchanan, Charles; Leupolz, Cuthert, Nusken; Kaneryd, James (Macario 73'), Ramírez (Guro Reiten 92'). Entrenadora: Emma Hayes.
    • Gols: 0-1 Cuthbert (40').
    • Àrbitra:Stéphanie Frappart (França)
    • Targetes grogues: Patri (79'), (I. Paredes 83')