BÀSQUET
Esports 10/05/2016

El Barça Lassa es juga el liderat i l'ICL Manresa, la permanència

Els blaugranes necessiten guanyar els tres últims partits de la temporada per no perdre la primera plaça

Joan Aureli Raich
2 min
Samardo Samuels en el partit de la primera volta contra l'Herbalife Gran Canaria

BarcelonaLes tres últimes jornades de la Lliga Endesa es presenten exigents per al Barça Lassa i per a l'ICL Manresa. L'equip de Xavi Pascual, que lidera la competició amb una victòria de marge respecte del València Basket i el Reial Madrid, rep a casa el Herbalife Gran Canaria (Dimecres 20.30 h) amb la intenció de tornar al camí de la victòria després de perdre l'última jornada contra els valencians.

Els blaugranes, que han perdut dos dels últims quatre partits, volen assegurar el primer lloc de la classificació per tenir el factor pista favorable en el 'play-off' per al títol de lliga.

Aquest factor ha sigut determinant en quatre de les últimes cinc lligues, ja que en totes, l'equip que ha quedat primer a la fase regular ha acabat alçant el trofeu. Per a aquesta recta final el Barça té, aparentment, un calendari més assequible que el de valencians i madridistes. L'equip blaugrana té dos partits a casa contra Gran Canària i Tenerife, i visita la pista d'Estudiantes, que podria ser ja equip de LEB Or. El València té dues sortides consecutives, una a la complicada pista de l'Unicaja, i el Madrid rep un Laboral Kutxa que li ha guanyat tres dels quatre duels de la temporada.

El Manresa vol consolidar la permanència

Els del Bages també volen trencar la ratxa de tres derrotes consecutives que han acumulat en les últimes setmanes. Els manresans juguen dimecres al vespre (20.00 h) contra el Dominion Bilbao Basket en un duel que es presenta complicat, ja que els biscaïns es juguen les opcions d'accedir a l'última plaça dels 'play-off'.

Els d'Ibon Navarro tenen un marge de dues victòries sobre el descens, que actualment marca l'Estudiantes, i amb una victòria podrien assegurar la permanència. Després del partit de dimecres tenen dos partits ben diferents, primer un duel a casa contra l'últim classificat, el RETAbet.es GBC (diumenge 15) i la visita a la pista del Laboral Kutxa (diumenge 22) en la darrera jornada.

El FIATC Joventut, per la seva banda, va jugar el partit corresponent a la jornada 33 el 4 de maig (Laboral Kutxa 102 - FIATC Joventut 99), i afronta el final de temporada ja salvat però sense opcions d'entrar als 'play-off'.

stats