El Barça inicia converses amb l'Athletic Club per fitxar Iñigo Martínez

El central basc és l'alternativa preferida de Xavi Hernández a Koundé i Koulibaly

3 min
Iñigo Martínez celebrant el gol que va fer contra el Barça als vuitens de la Copa.

BarcelonaSi res no canvia molt les pròximes hores, Jules Koundé jugarà al Chelsea. El jove central francès, objectiu prioritari de Xavi Hernández per reforçar la defensa del Barça, no seguirà el mateix camí que Robert Lewandowski i Raphinha Dias, ja presentats com a blaugranes, i canviarà Sevilla per Londres aquest estiu. L'interès del club blue per Koundé ve de lluny. Al mercat d'hivern, encara amb Roman Abramóvitx com a màxim propietari, va intentar fitxar-lo acordant un contracte milionari amb ell, però el Sevilla va rebutjar l'operació pel poc marge que tenia per trobar-li un substitut. La voluntat s'ha mantingut mesos després amb el nou amo de l'entitat, el nord-americà Todd Boehly, que ha fet un esforç per plaure les necessitats del seu tècnic, Thomas Tuchel. Si no hi ha un gir radical, la incorporació es tancarà per més de 60 milions d'euros i es convertirà en la venda més cara de la història del Sevilla, un club acostumat a reclutar talent prometedor a baix preu per després treure'n plusvàlues molt sucoses.

La negociació s'ha allargat per la dura posició de l'entitat andalusa, que des d'un primer moment s'havia proposat ingressar una gran xifra, i sobretot per la ingerència del Barça, que a través de Xavi va contactar amb Koundé per demanar-li que es repensés la proposta del Chelsea a canvi de jugar al Camp Nou. El moviment del terrassenc, que creu prioritari reforçar l'eix de la defensa malgrat l'arribada recent de Christensen i la renovació a l'alça d'Araujo, va influir en el jugador francès fins al punt que es va mostrar obert a negociar un acord econòmic per sota de les quantitats que li oferien des de Londres. És aquesta predisposició el que ha alimentat la possibilitat que el Barça fitxés un dels millors centrals de la Lliga, i no cap oferta econòmica blaugrana concreta en direcció al Ramón Sánchez-Pizjuán.

Tot plegat fa que el Barça hagi d'explorar altres opcions per millorar les prestacions de l'eix de la defensa. La favorita és Iñigo Martínez, vell conegut de l'afició culer, que torna al radar cinc anys després d'estar a punt d'anara a parar al Camp Nou. A mitjans de maig d'aquest any, l'ARA va informar que el d'Ondarroa figurava en la tria de centrals futuribles de l'àrea esportiva i, segons ha avançat Onda Vasca i ha pogut confirmar l'ARA, Mateu Alemany s'ha posat en contacte amb l'Athletic Club per negociar pel jugador, que té 31 anys, acaba contracte el 2023 i té una clàusula de rescissió força alta, de 80 milions.

La intenció del nou president del club basc, Jon Uriarte, sempre ha sigut renovar Iñigo, però és conscient que el futbolista juga amb els temps per si arriba una oferta que el pugui portar a un equip construït per guanyar títols, com seria el Barça. El mandatari biscaí també sap que si es nega a negociar corre el risc de perdre l'oportunitat de firmar una venda aquest estiu. Diversos mitjans bascos parlen d'un preu de sortida de 50 milions, però a les oficines culers confien rebaixar-lo substancialment. De fet, el valor de mercat del jugador és tot just la meitat, segons el portal Transfermarkt. La via Iñigo es posa en marxa després dels intents frustrats amb Koundé i Koulibaly, dos jugadors que tot apunta que acabaran a les ordres de Tuchel. El defensa basc no posarà pegues amb les seves condicions al Barça. Té assumit que probablement perdrà capacitat adquisitiva si aterra al Camp Nou. A canvi, però, s'uniria a un projecte que vol lluitar per tot. Sens dubte, la part més feixuga de l'operació serà que l'Athletic accepti l'oferta blaugrana.

Via lliure per a Azpilicueta

En paral·lel, el Barça treballa en l'arribada d'una altra de les peticions expresses de Xavi, procedent precisament del Chelsea. És César Azpilicueta. Malgrat que està a punt de fer 33 anys, el polivalent defensa navarrès conserva la condició d'internacional absolut gràcies a una dècada rendint a gran nivell a Stamford Bridge. "Portem tant de temps esperant que ara ja no ve d'aquí", diuen en to de broma des de l'entorn del jugador, que ja fa mesos que té un acord emparaulat amb el Barça. Els contactes fins i tot van començar abans que Laporta prengués possessió com a president, i ara per fi podran traduir-se en un fitxatge que, si res no es torça, costarà entre cinc i deu milions d'euros. L'àrea esportiva blaugrana veu Azpilicueta com una peça comodí per a la defensa, tot i que d'origen se'l considera lateral dret, una posició en què ara mateix només hi ha Sergi Roberto i Sergiño Dest.

stats