Laboral

UGT reclama una pujada salarial del 19% i la reducció de la jornada a 35 hores en hostaleria

Aquest divendres ha tingut lloc la primera reunió de negociació del conveni d'hostaleria autonòmic

ARA Balears
28/02/2025

PalmaUGT ha reclamat una pujada salarial del 19% en tres anys i la reducció de la jornada laboral a 35 hores per als gairebé 180.000 treballadors d'hotels, restaurants, bars i discoteques de les Balears. El sindicat ha plantejat les mesures aquest divendres, en la primera reunió de negociació del conveni d'hostaleria autonòmic, que ha tingut lloc a la seu d'UGT a Palma. El secretari general de la Federació de Servei, Mobilitat i Consum d'UGT a les Balears, José García Relucio, ha reconegut que es presenta una negociació "complicada", ja que empresaris i sindicats parteixen de posicions "allunyades" en moltes qüestions, segons ha explicat l'organització en una nota recollida per EFE. La pròxima reunió de la mesa negociadora serà el 20 de març a la seu de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) a Palma.

Pel que fa a la pujada salarial, el sindicat ha defensat un increment del 8% en el primer any de vigència del conveni, un altre 6% en el segon i un 5% en el tercer. Relucio ha afirmat que es "donen les condicions" per anar "més enllà" de la jornada laboral de 37,5 hores setmanals aprovades en l'àmbit estatal i establir una jornada de 35 hores en l'hostaleria balear.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, UGT exigeix que s'elevi el període de treball garantit dels fixos discontinus dels sis mesos a l'any actuals, a nou mesos, davant la dilatació cada vegada major de la temporada.

En relació amb salut laboral, l'organització sindical ha demanat que el pròxim conveni inclogui l'"obligació" d'ampliar el mesurament de les càrregues de treball al personal de cuina i menjador, una vegada que aquest treball s'ha començat a fer entre les cambreres de pisos.

Cargando
No hay anuncios

UGT també proposarà la inclusió d'un pla especial que previngui l'estrès tèrmic que sofreixen les plantilles que treballen a l'aire lliure i que va en augment per les pujades de temperatura. A més, el sindicat aposta per un pla de formació i qualificació en el sector de l'hostaleria que no quedi en un "mer projecte", com a denúncia del que ha ocorregut durant els anys de vigència de l'anterior conveni.