Economia 17/02/2021

El preu del lloguer a les Illes ha augmentat més d'un 30% en cinc anys

L'Arxipèlag registra ara dades similars a les de l'època de la bombolla immobiliària

ARA Balears
1 min
Eivissa es manté com el mercat amb el preu més alt de les Illes Balears.

PalmaEl preu del lloguer a les Illes Balears ha augmentat un 31% en cinc anys. Segons un estudi duit a terme per Fotocasa, el 2015 el preu del metre quadrat a l'Arxipèlag era de 8,57 euros, i actualment és d'11,25. D'aquesta manera, el preu del lloguer d'un pis de 80 metres quadrats ara és de 900 euros, mentre que fa cinc anys els llogaters en pagaven només 668.

Pel que fa a la situació del mercat de lloguer a les Illes fa deu anys, l'increment encara és més gran. Segons ha detallat Fotocasa en un comunicat, l'augment registrat durant la darrera dècada en el preu del lloguer a l'Arxipèlag és superior al 40%. Tot i això, el darrer any, i a causa de la pandèmia, s'ha registrat un descens d'un 0,8% en el preu del lloguer a les Illes.

En l'estudi han destacat que, pel que fa al lloguer, les Balears han arribat als preus que s'oferien durant la bombolla immobiliària. A més de l'Arxipèlag, Navarra, Castella i Lleó, el País Valencià, Andalusia, Catalunya, Madrid i el País Basc també han registrat un gran augment dels preus els darrers anys i les ofertes per llogar habitatges són també similars a les de l'època de la bombolla immobiliària.

Pel que fa a Palma, els darrers cinc anys el preu del lloguer ha augmentat un 27%, mentre que si parlam de la darrera dècada l'increment ha estat d'un 38%.

stats