Lloguer
Economia 01/03/2024

El preu del lloguer a les Balears puja un 1,8% més al febrer

Barcelona, Bilbao i Palma són les ciutats més cares de l'Estat

ARA Balears
1 min
A hores d'ara hi ha 764 habitatges en el registre de grans tenidors de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge

PalmaEl preu del lloguer a les Balears ha pujat un 1,8% al febrer, fins a situar-se en 16,5 euros el metre quadrat, segons les dades proporcionades aquest divendres per Idealista. Les xifres del portal immobiliari revelen, a més, que en l'últim trimestre, el preu a les Balears ha pujat un 3,3% i en variació anual, ha crescut un 17,5%.

En l'àmbit estatal, el preu del lloguer ha pujat un 1,7% durant el mes de febrer, fins a establir-se en 12,6 euros per metre quadrat, fet que suposa el preu més gran del lloguer a l'Estat de la sèrie històrica. Així mateix, segons les dades del portal immobiliari, durant l'últim trimestre, el preu del lloguer ha augmentat un 5,5%, mentre que en l'últim any es va produir un increment de l'11,9%.

Per capitals, 32 han experimentat pujades en el lloguer durant l'últim mes, amb Melilla registrant l'increment més gran, ja les rendes van pujar un 5,4%, seguida de Pontevedra (3,3%), Jaén (2,4%), Madrid (2,3%) i Las Palmas de Gran Canaria (2,2%).

Per contra, el portal ha apuntat que els descensos del preu del lloguer es van produir a Palma (-1%) i València (-0,8%), mentre que a Barcelona i Bilbao les rendes s'han mantingut sense canvis en l'últim mes, segons les dades. Idealista destaca que Barcelona continua sent la capital amb els lloguers més cars, amb un preu mitjà de 20,8 euros per metre quadrat, seguida per Madrid (18,7 euros), Sant Sebastià (17,3 euros), Palma (15,5 euros), Bilbao (13,8 euros) i Màlaga (13,7 euros).

stats