Economia 17/05/2018

Un monjo budista denuncia el seu temple per excés de feina

El treballador denuncia haver treballat fins a 64 dies consecutius i jornades maratonianes

Ara
1 min
Els monjos budistes resen per les víctimes del terratrèmol i el tsunami que va colpejar el nord-est del Japó el 2011.

BarcelonaUn monjo japonès ha demandat el temple budista en què vivia per excés de feina, una situació que el va obligar a demanar una baixa per depressió. El religiós, de 40 anys i treballador en un dels temples a l'oest del país, reclama una indemnització de 8,6 milions iens (66.000 euros) pels danys ocasionats i les pagues no cobrades.

El monjo, que treballava a Koyasan, lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i meca del budisme al Japó, va començar a treballar-hi el 2008. Iniciava la seva jornada de feina a les cinc del matí per atendre les persones que s'allotjaven al temple i els visitants que hi anaven a resar i acabava a la nit, segons la denúncia, recollida per l'agència Kyodo.

El religiós, que va patir una depressió el 2015 que el va portar a demanar una baixa un any després, va estar, fins i tot, un mes sencer sense un dia lliure.

Uns 50 dels 117 temples que hi ha al mont Koya donen allotjament a turistes i persones interessades en el budisme. L'any 2015 el denunciant hauria treballat 64 dies consecutius entre març i maig i uns 32 més entre el setembre i l'octubre.

stats