Economia 05/07/2018

Impulsa Balears anima les empreses de les Illes a mobilitzar la inversió

La fundació ha pres la iniciativa en matèria de dinàmica empresarial

Ara Balears
2 min
Impulsa Balear anima a les empreses de les illes a movilitzar la inversió

PalmaLes empreses de les Illes Balears consoliden una situació favorable per mobilitzar la inversió i redefinir les seves estratègies en matèria d'eficiència i innovació, palanques clau tant des del punt de vista individual com des del punt de vista col·lectiu.

Impulsa Balears és l'eina que permet aprofundir en l'estructura, la dinàmica i la gestió del teixit empresarial de les Illes. L'actual capacitat de reinversió de l'empresa balear se sosté sobre la millora de dos pilars fonamentals, la millora de la rendibilitat i el sanejament progressiu dels balanços empresarials.

Així, el retorn de la inversió gràcies a una millora de la capitalització de l'activitat i un coeficient de palanquejament financer positiu gairebé ha multiplicat per dos (1,83) la taxa de rendibilitat econòmica (7,2%).

A més, l'amortització d'una part del deute acumulat durant l'anterior fase expansiva ha incrementat l'autonomia financera de les empreses, de manera que el patrimoni net ha guanyat pes sobre el passiu dels balanços en detriment de les obligacions financeres de les empreses tant a curt termini com a llarg termini.

Impulsa Balears ha presentat aquests i altres resultats a través d'una nova trobada, ‘Sofisticació empresarial i competitivitat global: viatge al centre de l'estratègia’. L'associació hi ha reunit un centenar d'agents econòmics i socials. En el transcurs de la jornada, han intervingut Alberto del Cid, director general de Banca March; Antoni Riera, director tècnic de la fundació, i Francina Armengol, presidenta del Govern i també del Patronat, que ha tancat l'acte.

Impulsa Balears pren, a partir d'aquest dijous, la iniciativa en matèria de dinàmica empresarial, convençuda, segons Alberto del Cid, de "la importància de reforçar el rol transformador de l'empresa com a principal generador de riquesa, una tasca a la qual el sector bancari no és aliè, atès que assumeix el repte de facilitar solucions al més adaptades possible a les necessitats d'un teixit divers en mida, activitats o orientació exterior".

stats