Economia 21/01/2021

Augmenta la confiança dels empresaris balears, però domina el pessimisme

Les expectatives del 62,2% són negatives, un 35,2% espera resultats "normals" i un 2,6% és pessimista

Ara Balears
1 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L’economia de les illes Balears depèn en un 35% de l’impacte del turisme.

PalmaLa confiança dels empresaris de les Balears augmenta un 3,8% per a aquest primer trimestre respecte del darrer del 2020, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística. Tot i aquest lleuger increment, el pessimisme continua dominant les expectatives.

Així, segons l'índex de confiança empresarial amortitzat d'Espanya (ICEA), les expectatives del 62,2% dels empresaris de les Illes són negatives per a aquest primer trimestre de l'any, un 35,2% espera resultats "normals" i un 2,6% és pessimista.

En el conjunt de l'Estat, la confiança dels empresaris ha moderat el seu increment després de pujar un 3,6% enfront del 10,5% del quart trimestre del 2020. Segons les dades del ICEA, la diferència entre el percentatge de respostes favorables i desfavorables, denominada balanç d'expectatives, se situa en -36,5 punts en el conjunt del país, mentre que a les Balears és de -59,6%.

A Espanya el 8,6% dels gestors d'establiments empresarials considera que el funcionament del seu negoci serà favorable el primer trimestre del 2021, mentre que el 45,1% opina que serà desfavorable i el 46,3% restant creu que serà normal.

stats