Economia 07/12/2017

Cellnex rep un préstec de 100 milions d'euros del pla Juncker

L'ajuda està destinada a millorar la capacitat de les torres de telecomunicacions a Espanya i Itàlia

Ara
2 min
El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez.

BarcelonaL'operador d'infraestructures de telecomunicacions Cellnex Telecom ha rebut un préstec de 100 milions del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per millorar i incrementar la capacitat de les infraestructures de telecomunicacions mòbils de banda ampla a Espanya i Itàlia. En una nota de premsa, Cellnex ha informat aquest dijous que el préstec permetrà construir noves torres de telecomunicacions i de connexions a les xarxes dels operadors mòbils per mitjà de fibra òptica i de radioenllaços.

Així doncs, Cellnex preveu desplegar emplaçaments per a telecomunicacions en entorns rurals i urbans, infraestructures que s'espera que millorin la cobertura i la capacitat de les xarxes dels operadors. A més, el préstec servirà per adaptar emplaçaments existents amb l'objectiu d'ampliar-ne la capacitat i permetre que siguin compartits per diversos operadors. La intenció de la mesura és evitar duplicitats en les torres de telefonia.

Aquest acord signat entre Cellnex i el BEI compta amb el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques, que constitueix el pilar central del Pla d'Inversions per a Europa, conegut com a pla Juncker. El director financer de Cellnex, José Manual Aisa, ha explicat que el préstec del BEI implica un finançament a llarg termini amb un cost "molt competitiu", els permet "seguir acompanyant" els clients en la densificació de les xarxes i incorporar el BEI com un nou soci a llarg termini.

"Celebrem que aquesta actuació conjunta del BEI i de Cellnex compti amb el suport del Fons Europeu d'Inversions Estratègiques, en el marc del pla Juncker, que promou les inversions orientades a impulsar la competitivitat i el creixement en la Unió Europea", ha afegit Aisa.

Per la seva banda, el vicepresident del BEI, Román Escolano, ha recalcat que l'acord contribueix a "assegurar la modernització de les infraestructures de telecomunicacions a Espanya i Itàlia, unes inversions que són fonamentals per al futur desenvolupament de la telefonia mòbil a Europa".

stats