Economia 22/01/2019

Les Balears ocupen la vuitena posició en un rànquing de competitivitat turística de 280 regions del seu entorn

L'índex, elaborat per Impulsa Balears, col·loca Andalusia i Catalunya en els dos primer llocs, seguits de Provença-Alps-Costa Blava i Berlín

Carles Tudurí
2 min
Balears ocupa l'octava posició en un rànking de competitivitat turística de 280 regions del seu entorn

PalmaLes Illes Balears ocupen la vuitena posició en un rànquing de competitivitat elaborat per la Fundació Impulsa Balears que inclou un total de 280 regions d'atractiu turístic i que ha presentat aquest dimarts a Madrid. Aquesta llista està encapçalada per Andalusia i Catalunya, seguides de les regions de Provença-Alps-Costa Blava i Berlín-Brandemburg.

L'Índex de Competitivitat Turística (ICT) analitza destinacions de 38 països d'Europa, Àsia i Àfrica, bàsicament els que estan propers als principals mercats turístics europeus, i avalua un total 89 indicadors distribuït en 12 pilars, com l'entorn regional, les infraestructures, els recursos naturals, etc.

Segons el director tècnic d'Impulsa Balears, Antoni Riera, aquest indicador permetrà que les empreses i institucions de les Illes prenguin les seves decisions amb una major informació sobre el posicionament real de la comunitat.

"Les Illes han de canviar la fórmula. Han de continuar sent líders dins el sector turístic, però d'una manera diferent", explica Riera, que considera que la comunitat ha de passar de ser una destinació madura a una destinació sofisticada, "afegint capes de valor".

Durant la presentació, la consellera de Turisme, Bel Busques, ha explicat que l'aposta del Govern per millorar la qualitat turística ha tingut com a resultat una millora de les visites turístiques durant la tardor i l'hivern.

Pel que fa a les altres comunitats autònomes que estan valorades al rànquing, Madrid també es troba per damunt les Illes, en el setè lloc, mentre que el País Valencià es col·loca en el novè i les Canàries en el lloc 21.

El pressupost per realitzar aquest índex, que s'actualitzarà cada dos anys ha estat de 65.000 euros, dels quals l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears n'ha aportat el 70%. La resta prové de l'esmentada Fundació.

stats