Economia 12/03/2020

El preu del lloguer augmenta un 66% en cinc anys a les Balears

Eivissa presenta el major increment de les Illes amb un ascens del 93%

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEntre els anys 2014 i 2019 el preu del lloguer a les Balears va augmentar un 66%, segons les dades del darrer estudi de Fotocasa, Variació acumulativa de l'habitatge en lloguer a Espanya, recollides en un comunicat. Aquest ascens situa les Illes com la comunitat autònoma on més s'ha incrementat el preu els darrers cinc anys.

A més de les Balears, també destaca l'ascens de les Canàries (64%), Madrid (63%), Catalunya (60%) i el País Valencià (57%). L'estudi també mostra l'increment que hi ha hagut respecte del 2016, que ha estat d'un 21% i del 2015, que ha estat d'un 42%.

Respecte de l'anàlisi de l'increment del preu mitjà del lloguer per municipis, Eivissa és el municipi en el qual s'incrementa més el preu de l'habitatge, un 93% els darrers cinc anys, i el segueix Calvià, que puja un 46%. D'altra banda, l'única ciutat que ha reduït el seu preu respecte de fa cinc anys és Palma, que cau un 16%. Per districtes, la Platja de Palma ha estat el que més s'ha incrementat els darrers cinc anys, amb un 59%.

Segons explica Ismael Kardoudi, director d'Estudis de Fotocasa, el preu del lloguer ha escalat tant perquè hi ha una gran demanda de lloguer "davant la impossibilitat del ciutadà mitjà a accedir a comprar un habitatge". A més, afegeix que "les Balears, Canàries, Madrid i Catalunya són les zones en les quals es concentra una demanda més gran per ser nuclis econòmics i demogràfics, a més de turístics".

stats