Economia 04/05/2020

L'afluència a Mercapalma cau un 30% arran de la crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Palma ha engegat mesures que permetin a les empreses que es troben dins les instal·lacions agroalimentàries fer front a les despeses més urgents

Ara Balears
1 min
Instal·lacions de Mercapalma

PalmaEl tancament d'hotels, restaurants, bars i cafeteries ha afectat de manera directa el centre de distribució alimentària Mercapalma. Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, l'afluència a la central de distribució ha caigut un 30% arran de la crisi del coronavirus.

L'Ajuntament de Palma, titular de l'empresa pública per la qual passen el 80% dels aliments frescos de Mallorca, ha informat aquest dilluns que han engegat mesures que permetin a les empreses que es troben dins les instal·lacions agroalimentàries fer front a les despeses més urgents mitjançant l'ajornament de pagaments. A més, han informat que s'apliquen "mesures sanitàries estrictes" a les instal·lacions.

D'altra banda, han explicat que els seus inspectors estan fent aquests dies "controls constants" en els mercats permanents i periòdics per verificar el compliment de les restriccions de l'estat d'alarma. "L'objectiu d'aquesta mesura és comprovar que s'eviten aglomeracions, així com que es compleixen altres instruccions en matèria de salut alimentària", asseguren en el comunicat.

A més, han explicat que les actuals circumstàncies han fet que la Direcció General de Comerç, en

col·laboració amb el Servei de Mercats, estigui estudiant possibles mesures per fomentar la digitalització dels mercats municipals per tal d'impulsar la venda a domicili dels seus productes.

Estan oberts els llocs d'alimentació als mercats de l'Olivar, Pere Garau, Santa Catalina i Llevant i continuen en funcionament el mercat de fruites i verdures dels dimarts, dijous i dissabte a Pere Garau i l'ecològic dels dimarts i els dijous a la plaça dels patins.

stats