Cultura 25/02/2021

Victoria Abril carrega contra les vacunes: "Si haig de passar per negacionista, endavant"

L'actriu ha criticat durament la gestió de la crisi sanitària amb motiu de la concessió del premi Feroz d'Honor

2 min
Victoria Abril

BarcelonaVictoria Abril ha dinamitat la roda de premsa que s'ha celebrat aquest dijous amb motiu de la concessió a l'actriu del premi Feroz d'Honor amb unes declaracions incendiàries contra el confinament i les vacunes, en què s'ha alineat amb negacionistes de la pandèmia com Miguel Bosé. Abril ha carregat molt durament contra la gestió sanitària de la crisi del covid i les vacunes: "Són experiments sense provar i des que ens les posen hi ha més casos positius", ha dit sense aportar cap dada per sostenir l'afirmació. "Som conillets d'Índies i si haig de passar per negacionista, endavant".

L'actriu viu actualment a França, on diu que el govern ha pres "el 100% dels drets i les llibertats" als ciutadans, però es planteja traslladar-se a Màlaga fins que la situació no millori. "Si mires la televisió i no surts de casa, et creus que la gent es mor pels carrers, però la gent es mor com sempre, l'any 2020 no hi ha hagut més morts que el 2019 –ha declarat l'actriu, novament sense aclarir la font de les seves dades–. On és la pandèmia?" En la mateixa línia ha assegurat que "hi ha més morts amb vacuna que sense vacuna", i que la gent no s'hauria de creure "el que diu la televisió". "Entra a internet, en fòrums científics, i aprendràs coses", ha recomanat.

L'actriu de pel·lícules com Átame i Amantes ha explicat que ha viscut l'any de la pandèmia "en confinament, soledat i depressió", i ha assegurat que no es tallarà la llarga melena que porta fins que no li tornin les seves "llibertats". Per a Abril, la solució del que anomena coronacirc és "tornar a la immunitat col·lectiva com ha fet Suècia". La protagonista de Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto recollirà el Feroz d'Honor en reconeixement a la seva trajectòria en una cerimònia que es farà el 2 de març al Teatro Coliseum de Madrid i que es retransmetrà en directe a través de YouTube.

stats