Moda
Cultura 09/05/2011

Els vestits de Diana se subhasten per 190.000 euros

Un museu ha comprat les dues peces que van pertànyer a la princesa. Diana també és protagonista del documental 'Unlawful killing' que Mohamad Al Fayed presentarà al Festival de Cannes

Redacció
2 min
El vestit de Diana s'ha venut per 144.000 dòlars en una subhasta a Beverly Hills

Catorze anys després de la seva mort, Diana de Gales encara genera interès; això explica que dos dels seus vestits s'hagin subhastat a Berverly Hills per prop de 200.000 euros.

Des de la mort de Lady Di el 1997, els vestits s'han conservat en cambres frigorífiques. Una de les peces és un vestit de crêpe negre amb acabats brillants, que Diana va lluir el 1992 durant una visita d'estat; s'ha venut per 144.000 dòlars. L'altre, un chiffon de seda blau, ha assolit els 132.000 dòlars. La princesa el va vestir en motiu del Festival de Cannes de 1987 i per una representació de Miss Saigon, al Teatre Royal de Londres.

Els vestits es van subhastar en un acte benèfic tres mesos abans de la mort de Diana i els seus propietaris van decidir posar-los a la venda coincidint amb el casament reial de Guillem i Caterina Middleton. La venda ha tingut lloc a Julien's Auction i Darren Julien, el seu president, ha explicat que hi havia "gent de tot el món participant en la subhasta però és fantàstic que hagin anat a parar a un museu, on podran ser contemplats i apreciats per tot el públic".

Diana també és notícia pel festival de Cannes i el documental que Mohamed Al Fayed presentarà sobre mort del seu fill i la princesa, titulat Unlawful killing (Execució il·legal). L'ex propietari dels magatzems Harrods ha assumit part del cost del film, que narra l'accident en què va morir la parella, l'agost de 1997, i la investigació posterior del cas. El film "mostra com van ocultar-se al públic proves vitals, com no es va exigir a la família reial oferir respostes i com els periodistes, sobretot dels mitjans britànics, van ocultar sistemàticament el què passava", ha recollit el diari The Independent.

stats