Cultura 07/08/2020

Torna la Setmana d'arquitectura i disseny del Club Pollença

Sis professionals del sector oferiran ponències gratuïtes al pati de l'Ajuntament

Ara Balears
2 min
Un dels treballs d'Albert Faus a Burkina Faso.

PalmaLa Setmana d'arquitectura i disseny del Club Pollença torna i arriba ja a la setena edició. L'esdeveniment reuneix sis professionals del sector i de diferents perfils, i tindrà lloc al pati de l'Ajuntament de Pollença, a l'aire lliure. L'entrada és gratuïta i l'aforament és limitat. Per poder assistir-hi i controlar-ne l'aforament, s'ha de confirmar l'assistència en aquest formulari.

Les jornades comencen dimarts dia 11 amb Cris Ballester i Juan Herreros. Ballester és actualment la directora gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge, encarregada de promocionar l’habitatge públic protegit de les Illes Balears, a més de gestionar el parc immobiliari, d’actualment uns 1.800 habitatges. Herreros és catedràtic de la ETSAM-Madrid. Ha ensenyat en les universitats de Columbia-NYC, EPFL-Lausana, AA-Londres, IIT-Chicago, SOA-Princeton i AALTO-Hèlsinki, entre altres.

Dimecres és el torn de Peris+Toral, que aposten per una arquitectura senzilla, de discreta presència i complex desenvolupament. Des del seu despatx de Barcelona, Marta Peris i José Toral retroalimenten la pràctica amb una recerca continuada en els àmbits de l'habitatge públic col·lectiu i l'espai públic, sota una línia de pensament que situa l'individu com a centre de l'acció i l'arquitecte, com a agent social.

El mateix dia hi haurà ponència d'Albert Faus. Es va traslladar a Burkina Faso el 2010, on ha dirigit principalment projectes d'equipaments educatius i sanitaris per a entitats de Cooperació Internacional. Treballant sempre amb limitats recursos tècnics i financers, en els seus projectes a Burkina Faso ha tractat d'aprofitar al màxim la construcció amb materials locals, interpretant les tècniques tradicionals amb un llenguatge contemporani i introduint-hi millores utilitzant productes i metodologies moderns.

Per acabar, dijous tancaran el cicle Marina Sisternas i Alberto Veiga. Sisternas és experta en transformació urbana, va cursar el Master MSc City Design and Social Sciences a la London School of Economics i va desenvolupar la seva tesina sobre la densitat als districtes perifèrics de l'Outer London, conjuntament amb Jeff Risom.

D'altra banda, Barozzi Veiga va ser fundat l'any 2004 a Barcelona per Fabrizio Barozzi i Alberto Veiga. El seu treball se centra principalment en edificis culturals i educatius, es caracteritza per arribar a solucions arrelades al lloc, arquitectures que es reconeixen al llarg del temps i que tenen una gran càrrega emocional.

stats