Cultura 05/01/2020

Els Reis d'Orient recorren Palma envoltats de naturalesa i il·lusió

Les quatre estacions, fades, personatges Disney i molt més a la cavalcada de Palma

Ara Balears
2 min
Els Reis d'Orient recorren Palma rodejats de naturalesa i il·lusió

PalmaEls Reis Mags han arribat aquest diumenge al moll Vell de Palma per iniciar la cavalcada que donarà el tret de sortida a un vespre màgic. Milers de persones han anat a rebre els reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, abans que pujassin a les seves carrosses per començar el recorregut pel centre de Palma.

Els tres reis han arribat al port amb el vaixell d'època Rafael Verdera i han saludat totes les persones que els han anat a rebre a les 18 h. Minuts després s'han posat en camí per iniciar la ruta pels carrers de la ciutat.

L'itinerari ha començat al carrer Antoni Maura i ha continuat fins a arribar a la plaça de la Reina. Després d'arribar a la plaça Joan Carles I, la comitiva s'ha enfilat pel carrer Unió, la Rambla i ha passat pel carrer Bisbe Campins i pel carrer Rubén Dario fins al passeig de Mallorca. Seguidament, les carrosses han davallat pel carrer Jaume III i han arribat a la plaça Joan Carles I.

Encapçalats per la Policia Local i els cavallers reials, els gegants han estat els encarregats d'encetar la cavalcada. Els assistents esperaven amb emoció la primera carrossa, protagonitzada per un gran estel, des d'on ja llançaven caramels.

Patinadores cobertes d'estels brillants, fades màgiques i follets han captat l'atenció dels més petits. Tampoc hi han faltat les coreografies amb els ritmes més moguts ni les acrobàcies, totes interpretades per criatures màgiques del bosc. La naturalesa ha estat present en gairebé tot el conjunt de la cavalcada. Amb la carrossa de la primavera ha arribat la música en directe, interpretada per gripaus i una solista. L'estiu també portava una banda al complet, que no ha aturat de tocar en tot el recorregut, envoltada de gira-sols i abelles.

Després dels pescadors de PortsIB, la tardor ha aparegut. La multitud ha reconegut les seves ballarines minotaures de seguida mentre les assenyalaven dient "és Malèfica", en referència al personatge de Disney. La dama de l'hivern arribava a llom d'un unicorn envoltat de mussols cantaires, tot just abans de l'aparició de ses majestats. L'emoció i els crits s'aixecaven com una onada a mesura que s'acostava el primer rei, Melcior.

Entre patge i patge arribava Gaspar sense deixar de saludar tots els petits i grans que l'observaven amb il·lusió. El so d'uns ritmes africans avançaven la irrupció de Baltasar, mentre els infants en corejaven el nom. A l'arribada de tots tres al Casal Solleric, una música misteriosa ha envaït el passeig del Born. Mentrestant, la cort reial treia els escuts de cada majestat. Melcior, Gaspar i Baltasar han sortit al balcó davant l'expectació i els aplaudiments dels que encara volien admirar-los una vegada més.

stats