MÚSICA
Cultura 03/07/2021

Públic presencial al Mercat de Música Viva

L’edició de 2021 servirà també per estrenar un escenari a la zona esportiva de Vic

Júlia Claramunt
3 min
Tribade actuaran al nou escenari del Mercat.

BarcelonaEl 33è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) tornarà a la presencialitat del 15 al 18 de setembre, després d’una edició anterior marcada per la virtualitat i la incertesa pandèmica. El MMVV vol recuperar la “normalitat” i contribuir a la dinamització del sector, posant el focus en la seva funció d’altaveu de noves propostes de música en viu. “És fonamental que el sector mantingui l’esperança, que hi hagi negoci”, explica el director artístic del Mercat, Marc Lloret.

Més d’una vintena d’artistes estrenaran els seus nous projectes, entre els quals el duet Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, que protagonitzaran la inauguració al Teatre de l’Atlàntida. Jansky combinen música electrònica i poesia i van ser premiats per la BBC amb el guardó Sound of the Year per les gravacions dels sons dels insectes de les Balears, que constitueixen la base del seu últim projecte, Insecta Dance Music. El Mercat també servirà per a l’estrena de discos d’Anna Ferrer (un àlbum produït pel Niño de Elche), Roger Mas, El Petit de Cal Eril, Marta Knight, Lauren Nine i Intana, i per a la presentació d’un espectacle de Sílvia Comes amb textos del poeta Jaime Gil de Biedma. A més, la banda de jazz i soul The Excitements arribarà amb nova vocalista, la somali Kissia San.

La programació del MMVV també inclou concerts de la rapera xilena Ana Tijoux, del duo Astola y Ratón, guardonats al millor disc de flamenc en els Premis de la Música Independent, de la Balkan Paradise Orchestra i de grups i artistes com Enric Montefusco, Flashy Ice Cream, Rodrigo Laviña y Su Combo, Cala Vento, Cesk Freixas, Power Burkas, Caïm Riba, Albert Lax i Magalí Sare & Manel Fortià. En total, hi ha programats una trentena de concerts per als professionals acreditats i una vintena més per al públic general. Les actuacions es faran en set escenaris escampats per Vic: el Teatre i l’Auditori de l’Atlàntida, la Carpa de l’Atlàntida, l’exterior de la Jazz Cava, la plaça dels Màrtirs, l’escenari Goufone al parc Bassa dels Germans Maristes i el nou escenari Damm, ubicat a la zona esportiva i on es podrà veure Tribade, Oques Grasses, Zoo i Suu. Per als més petits hi ha previst l’espectacle KLÉ, sobre l’obra de l’artista Paul Klee, a càrrec d’Addaura Teatre Visual i Surrealismus Band amb la col·laboració dels components del grup Blaumut.

600 professionals

L’activitat professional del Mercat, el MMVV Pro Catalan Arts, es durà a terme presencialment del dimecres 15 al divendres 17 als tres espais de l’Atlàntida, i s’hi espera acreditar uns 600 professionals. El MMVV Pro Catalan Arts se centra en dos pilars: l’estrena d’espectacles en directe i les activitats professionals pròpiament, com pitchings (presentacions de 3 minuts), jornades de treball en forma de conferències, reunions sectorials, presentacions de projectes ispeed meetings (reunions ràpides). L’organització preveu que tots els concerts de la programació professional així com algunes activitats professionals es puguin seguir en streaming.

A més, el MMVV Pro Catalan Arts té per objectiu fomentar el diàleg amb la resta de l’Estat -aquest any hi assistiran les comunitats d’Euskadi, Galícia, Extremadura, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Andalusia-, i teixir relacions d’intercanvi musical amb altres països, sobretot a Europa i l’Amèrica Llatina, on des de fa anys es considera el Mercat com la porta d’entrada a Europa.

stats