Cultura 16/10/2018

Un centenar de pel·lícules es projectaran a l'Evolution Film Festival més intercultural

El certamen de cinema independent de Palma es durà a terme entre els dies 25 i 31 d'octubre

1 min
Organitzadors i col·laboradors han presentat avui la programació del festival

'Unir cultures, unir persones' és el lema de l'Evolution Film Festival, que enguany arriba a la seva 7a edició. En el certamen de cinema independent de Palma s'exhibiran 104 pel·lícules de 23 nacionalitats diferents durant set dies. 15 d'aquests films són llargmetratges; 6, documentals, i 83, projectes curts.

El festival atorga guardons que reconeixen les trajectòries professionals de personalitats del cinema. En aquesta edició, el premi Evolution Icon el recollirà l'actriu americana Melissa Leo, guanyadora d'un Oscar per la pel·lícula 'The Fighter'. El premi Evolution Vision Award serà per a l'actor danès Mads Mikkelsen. L'actriu Marisa Paredes serà distingida amb el premi Evolution Honorary 2018 i l'escriptor i director danès Tobias Lindholm rebrà l'Evolutionary Award del 2018.

El cinema fet a Balears es consolida com un dels segells distintius del festival. Es projectaran 25 pel·lícules que, segons els organitzadors, "permeten prendre el pols a la indústria cinematogràfica a les Illes mitjançant els darrers treballs narratius i documentals dels seus cineastes més representatius".

Sandra Seeling Lipski, fundadora i directora del festival, ha presentat aquest dimarts dematí el programa del certamen que compren, "una mescla cultural i suggeridora de treballs que conviden l'espectador a apropar-se a les persones que conviuen en realitats diverses. El conjunt de pel·lícules d'aquesta edició explora les emocions que nodreixen les relacions interculturals i interpersonals en el món".

stats