Arquitectura
Cultura 24/06/2024

Open House Palma fa una crida perquè edificis públics i privats obrin les portes a l'edició d'enguany

Les jornades de portes obertes a edificis es faran el cap de setmana del 9 i 10 de novembre

ARA Balears
2 min
Imatge de la visita al Palau del Consell

PalmaOpen House Palma ha fet una crida perquè propietaris i gestors d'edificis públics i privats obrin les portes durant un cap de setmana, amb motiu de la quarta edició del festival d'arquitectura. Les activitats programades per a l'esdeveniment es duran a terme durant una setmana, entre el 4 i el 10 de novembre, mentre que les jornades de portes obertes a edificis es faran el cap de setmana del 9 i 10 de novembre.

Una seixantena d'edificis del centre històric i de diferents barris de la ciutat varen participar en les jornades de portes obertes a l'edició anterior. Un dels objectius del festival és poder mostrar a la ciutadania els millors exemples d'arquitectura i disseny a Ciutat, que puguin conèixer de manera gratuïta aquests espais, que habitualment estan tancats o ocults a la ciutadania.

Dins els edificis que participen se'n distingeixen dues tipologies: edificis històrics que són béns patrimonials i edificis creats o reformats de fa poc.

Un dels primers edificis confirmats per a l'edició d'enguany és un apartament que ha reformat l'estudi d'arquitectura ANC. És obra de l'arquitecte Adrià Clapès, qui ha convertit l'antic despatx d'un advocat en un habitatge d'una sola habitació. L'espai, que es troba a la plaça de l'Olivar, té uns 80 metres quadrats, que es distribueixen en dues àrees diferenciades. D'una banda, la cuina, la sala d'estar i el menjador. Aquest conjunt se separa de l'habitació amb una gran porta corredissa, que dona intimitat.

L'apartament es troba a la plaça de l'Olivar.

Com participar si ets propietari o gestor d'un edifici

Si vols participar en l'Open House Palma, el festival ja ha obert el termini per incorporar edificis a l'edició d'enguany. Per fer-ho, els propietaris d'edificis privats o gestors d'espais públics han de posar-se en contacte amb l'organització de l'esdeveniment a través del següent correu electrònic: edificis@openhousepalma.org.

stats