Agenda cultural
Cultura 02/09/2022

Els millors plans culturals per gaudir els pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Clara Peya

Clara Peya

Sons de Nit 2022

Sons de Nit 2022 presenta la pianista i compositora Clara Peya, considerada una de les creadores més originals i úniques de l’actual escena musical de l’Estat, després de guanyar el premi Nacional de cultura 2019 per la seva trajectòria musical i el seu compromís social. L’estil de Peya és difícil de classificar, bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica mantenint sempre com a protagonista el piano. En aquest concert es presentarà sola davant el piano i jugarà amb les tecles i els sintetitzadors, tot fent un recorregut per la seva carrera musical. Adaptarà temes ja publicats en els seus onze discos anteriors i en descobrirà altres d’inèdits. 

Claustre del convent de Sant Domingo (Pollença). Dissabte, 3 de setembre, a les 21.00 h. 20 euros.

TEATRE

‘La voz humana’

Tal i Tal

La proposta escènica guanyadora de la Residència artística 2021 del teatre del Born arriba a les pedreres de Líthica dins del marc del festival Es Fosquet, a Menorca. La companyia de dansa i teatre Tal i Tal representarà una adaptació de l’obra La voz humana, de l’autor francès Jean Cocteau. Es tracta d’un text de 1930 que s’ha escenificat molt i, fins i tot, s’ha adaptat per a òpera i cinema. El muntatge és d’un sol acte, amb una sola protagonista, Júlia (Sita Muñoz), que es comunica amb una altra veu (imaginària) per telèfon. Per tant, l’actriu acapara totes les mirades durant la posada en escena a través d’un monòleg que explica la condició humana i la necessitat de l’altre ésser. Tot això, amb la direcció de Joan Taltavull.

Pedreres de s’Hostal (camí Vell, km. 1. Ciutadella). Dissabte, 3 de setembre, a les 20.00 h. 15 euros.

MÚSICA

Ángela Cervantes

II Edició del Festival Badia de Portmany

Enguany el Festival Badia de Portmany celebra la segona edició oferint de nou una gran programació musical a l’auditori Caló de s’Oli, situat a Cala de Bou. Aquest cap de setmana és el torn de la cantant eivissenca Ángela Cervantes, una de les veus més conegudes de la pitiüsa major, que ha publicat recentment un disc dedicat a la figura de Sylvia Rexach. La cita s’organitza amb la col·laboració de Fun&Trucks, furgonetes amb propostes gastronòmiques de tot el món. A més, la mossegada va acompanyada de la posta de sol. L’objectiu d’aquest festival és conscienciar sobre la importància de la protecció de l’entorn natural i la biodiversitat. Per aquest motiu, en tots els concerts de l’edició hi ha una parada de Salvem la Badia, en la qual els assistents poden informar-se de les iniciatives de l’associació.

Carrer de Màlaga a Cala de Bou (Sant Josep, Eivissa). Dissabte, 3 de setembre, a les 21.00 h. Gratuït.

JU

La Lluna en Vers

Judit Puigdomènech està de gira amb Entre la terra i el cel, en què reuneix els seus dos primers àlbums: El món es mou i Bandera blanca. A la tardor, l’artista traurà un nou treball. El format d’aquest concert dins el marc de la Lluna en Vers serà de duet amb guitarra acústica, en el qual vincularà melodia amb poesia d’autores com Clementina Arderiu i Maria Mercè Marçal. Aquesta proposta deixarà tastar en primícia noves cançons que parlen de la història balear i que apel·len a una consciència col·lectiva del país i del món. La seva música s’inscriu en el pop-rock, però amb influències de reggae i de rythm and blues.

Pati de l’Estació Enològica (passeig Ramon Llull. Felanitx). Dissabte, 3 de setembre, a les 21.00 h. 12 euros.

‘El blues de ellas’

XXII Festival Alcúdia Jazz

El festival alcudienc de jazz dona el sus amb aquesta proposta del trio liderat per Queralt Albinyana, actriu i cantant amb més de vint anys de trajectòria; TotaBlues (harmònica, guitarra i veu), i Martín J. Merino (guitarra). La banda completa ha actuat a nombrosos festivals de Catalunya. En El blues de ellas, Albinyana i el seu grup fan un repàs cronològic de l’obra de les grans compositores del blues als Estats Units, que va des de la dècada de 1929 fins a l’actualitat. Per tant, el repertori elegit ret un homenatge a les “dames del blues” que han marcat la història de la música negra.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 3 de setembre, a les 21.00 h. 8 euros.

Cap Pela

150è aniversari de l’Autoritat Portuària de les Balears

L’Autoritat Portuària de les Balears arriba al seu 150è aniversari i el celebrarà amb un concert del grup Cap Pela i la Banda de Música de Maó. La cita, que s’emmarca dins del programa de les festes de Gràcia 2022, comptarà amb la seixantena de músics de la banda que acompanyaran les veus dels set components de l’agrupació de cantaires. A més, aquest serà l’únic concert que Cap Pela farà fora de Mallorca, on interpretarà el seu repertori variat amb cançons pròpies i èxits tant tradicionals com internacionals. Cal recordar que la trajectòria d’aquest grup de música vocal mallorquí s’inicia l’any 1994.

Estació Marítima del port de Maó. Diumenge, 4 de setembre, a les 21.00 h. Gratuït.

Jordi Savall

Els gusts reunits. Del Renaixament al Barroc

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació, ja que va començar a treure a la llum peces musicals oblidades fa més de cinquanta anys. Savall, que fa recerca de músiques antigues, les interpreta amb la viola de gamba o exerceix com a director. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revaloració de la música històrica. Al llarg de la seva carrera ha gravat i editat més de 230 discos.

Castell de Bellver (Carrer Camilo José Cela, s/n, Palma). Dijous, 8 de setembre, a les 20.30 h. 40 euros.

stats