31-D
Cultura 27/12/2017

La manifestació del 30 de desembre arrencarà 'Per la democràcia, cap a la sobirania'

La plataforma 31-D convoca la marxa "reivindicativa" que sortirà aquest dissabte 30 de desembre a les 18 h des del passeig del Born de Palma

Margalida Mateu
2 min
Cristòfol Soler, portaveu de la plataforma 31 de desembre.

PalmaLa plataforma 31 de desembre ha convocat, un any més, la manifestació del dia 30 de desembre, "de caràcter reivindicatiu i prèvia a la Diada", que enguany tindrà el lema 'Per la democràcia, a la sobirania'. En aquest sentit, segons el portaveu de la plataforma Cristòfol Soler, "cada vegada avançam una mica més cap a la llibertat".

La plataforma és una entitat formada per part partits polítics, diferents moviments de la societat civil i algunes entitats sindicals que tenen com a objectiu reclamar "un clam cap a l'autodeterminació i recuperar les llibertats del nostre poble i de Mallorca en concret", segons Soler. El portaveu també ha recalcat que s'alegren que la Diada sigui "la festa oficial de Mallorca" declarada per Consell, malgrat que "continuam mantenint el caire reivindicatiu de la manifestació del 30 de desembre".

Presentació de la manifestació del 30 de desembre 2017.

Soler ha convocat la societat a la marxa que partirà a les 18 hores des del passeig del Born de Palma, farà el seu recorregut habitual, pujant per la costa de la Pols i farà aturada a la porta de Santa Margalida, on Toni Lluís Reyes llegirà el manifest. Seguidament els manifestants s'agermanaran amb un dels actes organitzats pel Consell de Mallorca, el concert dels Zoo, que es durà a terme a l'esplanada del parc de les Estacions a les 21 h.

Convivència amb la Diada

El portaveu de la plataforma 31-D, Cristòfol Soler, ha volgut remarcar que "enguany, per primera vegada, el Consell de Mallorca té un paper dins les festes i crec que hem d'arribar a trobar un esquema conjunt de la societat civil i les institucions. L'Ajuntament de Palma té un paper molt important perquè és qui ha preservat la festa, que també s'estén arreu dels pobles de Mallorca".

stats