Cinema
Cultura 10/09/2014

L'Estudi Mariscal sol·licita el concurs de creditors

L'empresa del dissenyador valencià està immersa en un procés reestructuració per fer front a la caiguda d'ingressos

Ara
1 min
Javier Mariscal en el seu estudi a Barcelona durant la presentació de 'Chico y Rita'.

BarcelonaL'Estudi Mariscal passa per un mal moment. L'empresa del dissenyador valencià Javier Mariscal va presentar ahir un concurs de creditors al jutjat mercantil de Barcelona per afrontar el procés de reestructuració en què està immersa com a conseqüència de la caiguda de projectes i d'ingressos.

L'empresa, que ha realitzat un ERO recentment, compta actualment amb una plantilla de cinc treballadors. "Estem en un moment d'incertesa i transició, intentant reconduir la nostra activitat per assegurar la continuïtat del projecte", asseguren fonts de l'empresa. Segons el Registre Mercantil, l'endeutament de l'estudi ascendia el 2012 a 2,17 milions d'euros, tot i que des de l'empresa s'assegura que actualment la quantitat no supera el milió d'euros.

Creador del Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, Javier Mariscal és un dels referents del disseny de les últimes dècades. L'estudi que porta el seu nom va rebre el Premio nacional de Disseny del 1999 i el Premi nacional de Cultura del 2011.

stats