Cinema
Cultura 25/10/2022

L’actriu Nastassja Kinski rep el primer Premi de Cinema de Mallorca

Participarà en la gala inaugural de l'Evolution Mallorca International Film Festival, que acollirà un total de 127 títols procedents de 24 països

ARA Balears
1 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, rep l'actriu Nastassja Kinski.

PalmaEl Consell de Mallorca ha reconegut la intèrpret Nastassja Kinski amb l'entrega del primer Premi de Cinema de Mallorca (Mallorca Film Award), que ha atorgat a través de la Mallorca Film Commission.

D'aquesta manera, la institució insular pretén retre homenatge, el pròxim 26 d'octubre, a la protagonista de pel·lícules com Tess i París, Texas, que participarà en la gala inaugural de l'Evolution Mallorca International Film Festival.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que es tracta d'una actriu amb "una gran trajectòria internacional" que volien reconèixer des de Mallorca, ja que és la primera que rebrà aquest nou guardó Premi de Cinema de Mallorca.

Per la seva banda, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha explicat que "les administracions volen formar part dels festivals i contribuir a aquesta indústria tan potent a l'illa de Mallorca".

L'actriu alemanya, de 61 anys, ha treballat al llarg de la seva carrera en més de 60 pel·lícules, algunes amb directors tan aplaudits com Wim Wenders, Roman Polanski, Francis Ford Coppola o David Lynch, i gràcies a la seva interpretació al film Tess va obtenir el Globus d'Or a la millor actriu revelació.

L'Evolution Mallorca International Film Festival es farà del 26 d'octubre al primer de novembre. El programa d'aquesta edició, l'onzena, és extens i divers: presenta un total de 127 títols procedents de 24 països, 89 dels quals són estrenes nacionals; 17, europees i 21, mundials.

stats