Cultura 24/12/2014

'The Interview' ja es pot llogar per internet

Diverses plataformes d'internet s'avancen un dia a l'estrena en sales de cinema dels EUA del polèmic film

Efe
2 min
Cartell de 'The Interview' a Nova York / JUSTIN LANE (EFE)

Los AngelesDiverses plataformes d'internet s'han avançat un dia a l'estrena en sales de cinema dels EUA del polèmic film 'The Interview' i l'han ofert des d'aquest dimecres. La comèdia, produïda per la companyia Sony Pictures, relata un complot fictici per assassinar el dictador nord-coreà, Kim Jong-un. La seva estrena va quedar inicialment suspesa i posteriorment limitada a unes poques sales, però ja es pot baixar des de llocs com YouTube o Google Play amb un preu de lloguer de 5,99 dòlars. La pel·lícula, de Seth Rogen i James Franco, ha estat considerada pel règim de Pyongyang com un "acte de guerra".

El cap jurídic de Google, David Drummond, ha anunciat al seu blog que Sony Pictures va contactar amb ells la setmana passada per analitzar la possibilitat d'aquesta distribució en línia. "Sony i Google van estar d'acord que no es podien quedar al marge i permetre que un grapat de persones determinin els límits de la llibertat d'expressió en un altre país, per molt ximple que sigui el contingut", ha afirmat Drummond, que ha reconegut que les "implicacions de seguretat" eren un dels elements que es van tenir en compte, tot i que "era temptadora l'esperança que pogués passar alguna cosa per assegurar que la pel·lícula veiés la llum".

La possibilitat de llogar a Google Play o YouTube arriba a altres plataformes, com Xbox Vide, per a les consoles de joc de Microsoft, o www.seetheinterview.com.

Dos centenars de cinemes estrenaran la pel·lícula aquest dijous. Els Estats Units atribueixen a Corea del Nord l'atac que va patir Sony Pictures, destinat a impedir l'estrena de la pel·lícula. A més, un grup de pirates informàtics va amenaçar de causar el pànic en les sales que l'arribessin a estrenar. La companyia cinematogràfica va patir l'atac informàtic el 24 de novembre, quan els 'hackers' van robar, entre altres dades, números d'identificació fiscal i comunicats mèdics de més de 3.000 empleats de la companyia. A més, els pirates, que es fan dir 'Guardians of Peace' (Guardians de la Pau), es van apropiar de cinc noves pel·lícules de Sony, una de les grans firmes de la indústria cinematogràfica a Hollywood, que van filtrar a internet abans d'hora.

stats