Cultura 15/02/2018

Com les indústries culturals poden contribuir a canviar un territori a Think up Culture!

Les jornades es duran a terme a Can Balaguer de Palma els dies 21 i 22 de febrer

Margalida Mateu
2 min
Presentació de Think up Culture.

PalmaEl fòrum de debat sobre el finançament de les indústries culturals i creatives Think up Culture! arriba per quart any consecutiu a Palma amb la intenció d'enfortir, inspirar i donar oportunitats als emprenedors de l'àmbit cultural i creatiu.

Aquest dimarts se n'ha presentat a Can Balaguer de Palma la quarta edició, que és subvencionada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, i que és patrocinada per l'Agència de Turisme de les Illes Balears i la Fundació Mallorca Turisme, a més de tenir el suport de l'Ajuntament de Palma, l'Illenc, el Consell de Mallorca i la UIB, entre d'altres.

A través d'aquestes jornades, que es duran a terme a Can Balaguer de Palma els dies 21 i 22 de febrer, es pretén mentoritzar, accelerar i fer seguiment de projectes, alhora que és una plataforma d'oportunitats, diàleg i idees per a aquesta indústria. Amb aquestes jornades de Palma finalitzarà la quarta edició del Think Up Culture!, que també s'ha desenvolupat a Menorca, Eivissa i Córdoba (Argentina).

Ciutats en moviment

La transformació dels territoris turístics a través de les Indústries Culturals i Creatives (ICC) serà l'eix d'aquests dos dies de conferències que tenen com a lema 'Ciutats en moviment'. És per això que dimarts es farà una ruta pel barri del Nou Llevant de Palma, que cerca ser un nou espai per al desenvolupament d'empreses culturals: Districte Creatiu.

Presentació a Can Balaguer de Think Up Culture!

A més, el programa d'aquesta nova edició de Think up Culture! aboradarà com les indústries culturals poden contribuir a transformar un territori, s'analitzaran les tendències europees en el

desenvolupament de districtes creatius, iniciatives de base creativa amb alt impacte a les seves

comunitats, fonts de finançament, eines que permeten analitzar el potencial cultural i creatiu d'un

territori.

Cal destacar la presència de ponents d'arreu del món que explicaran la seva experiència d'indústria cultural, com per exemple Laia Gasch, assessora de política cultural, activista i antropòloga que treballa com a assessora de la tinent de batle de Cultura i Indústries Culturals a l'Ajuntament de Londres; Andrej Kos, professor titular de la Facultat d'Enginyeria Elèctrica i cap del Laboratori de Telecomunicacions a la Universitat de Lul·liana; Silvia Delgado, que treballa en projectes transformadors com la iniciativa Ramon Llull 2030; Valentina Montalto, especialista en cultura i indústries creatives, treballa en el Joint Research Centre (JRC) de la Comissió Europea, en un nou projecte de recerca per supervisar i avaluar les ciutats culturals i creatives, i Erika Rushton, activa professional que ha aprofitat la seva creativitat i el seu esperit emprenedor per treballar en diversos projectes relacionats amb la inclusió social, el creixement econòmic i la regeneració de les diferents àrees de la ciutat de Liverpool; és una de les persones més influents en aquesta transformació.

stats