Cultura 12/02/2018

La Conselleria de Cultura compra Sa Trinxa, el tercer immoble necessari per al Centre de Fotografia Toni Catany

El preu de l'adquisició és de 130.009 €, que es paguen amb fons de Fundatur

Ara Balears
1 min
Signatura de l'adquisició del tercer immoble necessari per al futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

PalmaLa Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques han signat aquest dilluns davant notari la compravenda de l'immoble ubicat al número 33 del carrer del Convent de Llucmajor, conegut com Sa Trinxa, amb la finalitat que sigui el tercer edifici, juntament amb les cases dels fotògrafs llucmajorers Toni Catany i Tomàs Monserrat, necessari per a la construcció de la futura seu del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. El preu de l'adquisició és de 130.009 €, que es paguen amb els 4,3 milions d'euros que Fundatur va donar al Govern per impulsar el centre.

El 2 de novembre de 2017 va arribar a la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques l'ofici de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a l'efecte d'iniciar l'expedient de compravenda de l'immoble, una casa corral de 75 metres quadrats, i el 22 de gener de 2018 es va signar la resolució d'inici de l'expedient.

Aquesta nova adquisició era necessària per construir el futur centre artístic, agrupant la casa natal de Catany que va donar la Fundació Toni Catany al Govern de les Illes Balears i l'habitatge de Tomàs Monserrat, cedit gratuïtament per part del Consell de Mallorca.

L'adquisició d'aquest tercer habitatge és de béns patrimonials, de domini públic, adscrita a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

stats