FESTIVAL
Cultura14/09/2018

Ciclop, el teatre visual s’integra a Sineu

María José Ribas

PalmaArriba la tercera edició del festival Ciclop i cada any referma la seva personalitat pròpia. Allò que des de la primera edició es varen fixar com a objectius -no ser un festival aparador, sinó interaccionar, dialogar i involucrar-hi els espectadors- es va consolidant a través de projectes work in progress, residències i espectacles en els quals els actors són voluntaris del poble.

De divendres a diumenge, Ciclop ofereix una programació internacional; França aquest any és el país convidat. El C.IN.E. (Centre d’investigació escènica) i el Circ Bover són els impulsors del festival com a institucions culturals establertes al poble. Moltes companyies internacionals venen a assajar al C.IN.E., que ofereix els recursos òptims per a la creació. El procés de selecció de la programació el van fent durant tot l’any, viatjant i assistint a fòrums internacionals, recopilant projectes que podrien encaixar, a més de mantenir una bústia oberta de projectes.

Cargando
No hay anuncios

L’oferta és variada per interpel·lar tot tipus de públic. Hi ha espectacles per a joves, com La nit més llarga, un experiment inclusiu que es fa per primer any. Quinze participants d’entre 15 i 22 anys del poble crearan la nit de dissabte una obra que presentaran diumenge a les 12 h. O l’espectacle infantil Tripula, premi Butaca al millor espectacle familiar que es realitza dins un globus. Com també Aigua, de dansa aèria i circ, que tot i no ser infantil és per a tots els públics.

Escletxa a la ciutat és un espectacle realitzat en cooperació entre el festival, la companyia francesa Dérézo i la italiana Della Quarta. És una peça en la qual actors italians i mallorquins han realitzat una feina durant la seva residència de deu dies a Sineu. Cada dia han assajat al carrer en llocs diferents, interaccionant amb l’arquitectura i establint un diàleg permanent amb el context local.

Cargando
No hay anuncios

Calidoscopi involucra directament la gent de Sineu. Els voluntaris s’han convertit en actors, una experiència més enllà d’una obra teatral convencional. A més, tres obres work in progress - (Des)espera, 78 diumenges i Accroche-toi si tu peux - tenen l’oportunitat d’experitar amb el públic.

Com a novetat, hi ha videoinstal·lacions: una d’Andrea Cruz, una altra col·laboració amb l’Espai Sant Marc i Inaudita de Javier Peñafiel i Maria Morata.