Cultura 24/10/2019

Asif Kapadia: "Ni Maradona ni ningú del seu entorn va mostrar interès a veure el documental"

El cineasta britànic, guardonat amb el premi Evolution Vision 2019, ha repassat la seva trajectòria en una trobada amb la premsa aquest dijous dematí a l'hotel Es Príncep

Ara Balears
1 min
Imatge de la trobada, aquest matí a l'hotel Es Príncep

PalmaAsif Kapadia, guardonat amb el premi Evolution Vision 2019, ha participat en una trobada amb la premsa aquest matí a l'hotel Es Príncep, en què ha repassat la seva trajectòria, sobretot explorant el gènere documental, ja que a partir de 'Senna' és el director que ha influït en la manera d'entendre i abordar el gènere de molts cineastes.

El realitzador britànic ha expressat que "no cerc plasmar el meu punt de vista sobre els protagonistes dels meus documentals, sinó que vull entendre la persona i els seus punts de vista per poder llegir amb tota l'objectivitat possible les seves realitats i compartir-les amb l'audiència", ha dit.

A més, el nou premiat per l'EMIFF 2019 ha subratllat la novetat que per a ell va suposar abordar un documental sobre Diego Maradona, la darrera figura de la seva trilogia documental completada per 'Senna' i 'Amy'. En el cas d''Amy', ha explicat que la clau per entendre-la va ser fixar-se en la seva manera d'escirure: "Vaig conèixer la verdadera Amy Winehouse a través de les seves lletres", ha explicat.

Ha destacat un altre fet "curiós". I és que si amb 'Senna' i 'Amy', tots dos morts quan ell es va posar a treballar en els documentals, les dues famílies varen estar pendents del procés i es varen mostrar molt favorables que els mostrés el documental abans de l'estrena, en el cas de Diego Maradona va ser diferent. "Ni ell ni ningú del seu entorn es varen mostrar interessats a veure prèviament el documental", admetia Kapadia als assistents.

stats