Arròs de freixura: ingredients i recepta
Netejam la freixura i la capolam ben menuda, ja sigui a mà o amb una picadora elèctrica. Fem un sofregit amb l’all, la ceba, la tomàtiga i el moraduix. Quan sigui ben melós, hi afegim la freixura de porcella i el continuam sofregint a foc suau quinze minuts. Arribats a aquest punt, serà el moment de posar-hi l’arròs i remenar-lo bé perquè s’impregni del gust del sofregit i perquè tanqui el gra. Quan l’arròs comenci a transparentar i hagi absorbit tot el líquid, hi afegirem una copa de vi negre, passat un minut començarem a afegir-hi el brou de manera progressiva, és a dir, agregant el brou a mesura que vegem que faci falta. Passats uns quinze minuts, ho llevarem del foc i hi afegirem una culleradeta de saïm vermell. Remenam enèrgicament i ho servim amb julivert i ceba tendra. Acabam amb uns bessons i una mica de maionesa de safrà. Bon profit!
Una freixura de porcella negra
Quatre cebes
Quatre alls
Quatre tomàtigues
Un manadet de moraduix
Un manadet de julivert
Un manadet de ceba tendra
Brou de gallina i porcella
Un tassó de vi negre
Mig quilo d’arròs bomba
Saïm vermell
Ametlles
Maionesa de safrà