Premis
Cultura 18/05/2023

Antònia Font guanya el premi MIN al millor disc en català

Un altre dels triomfadors de la nit va ser el també mallorquí Xavibo

ARA Balears
1 min
Antònia Font

PalmaEls premis MIN han guardonat Antònia Font amb el premi al millor àlbum en català de l'any pel seu disc Un minut estroboscòpica. En la gala a l'Auditòrium de Palma, el jurat dels Premis de la Música Independent va decidir entregar aquest premi al grup mallorquí, que des del seu retorn a l'escenari ha rebut guardons a tots els premis als quals ha estat nominat.

A més, un altre dels triomfadors de la nit va ser el també mallorquí Xavibo, que va rebre el premi a la millor lletra original per Llorar al revés. Els premis de la Música Independent van néixer el 2009 amb la intenció de reconèixer la creació artística, la diversitat cultural, el nou talent i la qualitat de les produccions publicades per les pime musicals arreu de l'Estat. En aquesta edició, la catorzena, han mantingut l'objectiu de donar a conèixer els artistes emergents a nous públics i acostar la música a la societat, consolidant el reconeixement de l'activitat creativa i difonent el valor de la propietat intel·lectual.

Entre la resta de premiats destaquen Los Estanques i Anni B Sweet, que van rebre cinc guardons (millor àlbum de l'any, millor cançó de l'any, millor àlbum de pop, millor producció musical i millor artista); Rigoberta Bandini, guanyadora del premi al millor videoclip; Zahara (millor directe), i SFDK, que va rebre el guardó a la millor gravació de músiques urbanes. A més, Christina Rosenvinge, va rebre el Premi d'Honor Mario Pacheco.

stats