Cultura 13/02/2019

La Casa de Cultura de Felanitx acull les propostes expositives de Beatriz Polo i Gori Mora

Les dues mostres, una de les quals se centra en la mar i l'altra fa una lectura sobre l'homosexualitat, s'inauguraran aquest divendres 15

Ara Balears
2 min
Imatge de Beatriz Polo

PalmaEls artistes Beatriz Polo i Gori Mora presenten dos projectes expositius a la Casa de Cultura de Felanitx que s'obriran al públic aquest divendres capvespre. Per una banda, a la sala Miquel Barceló, Beatriz Polo presenta 'L’illa', una proposta fotogràfica amb entitat pròpia, marcada per la singular mirada de l’autora i el seu món interior. El seu origen insular es reflecteix en unes imatges que fugen de les instantànies efímeres que ens envolten.

Els relats visuals de Polo cobren força expressiva gràcies a la seva posada en escena, meticulosa i precisa, en què els objectes i personatges que hi apareixen mostren la seva essència. 'L’illa' és un projecte en què la mar té un gran protagonisme. Felanitxera d’adopció, passa una part del seu temps a Portocolom, d’on extreu l’escenari de moltes de les seves fotografies i paisatges marins. La sobrietat, la delicadesa, la solitud i la senzillesa són algunes de les característiques que s’entreveuen en les seves fotografies, que estan marcades per una forta càrrega emocional.

D'altra banda, a la sala d’exposicions, l’artista porrerenc Gori Mora s'introdueix amb '#luvthebody' en un viatge dins l’erotisme i les tendències del moment. És una exposició contemporània que pretén donar visibilitat a l’homosexualitat en l’art. Els rols i estereotips actuals són presents a la seva obra, en què posa de manifest un nou llenguatge i la manera de relacionar-se de les persones a través de les xarxes socials. Aquests nous models d’actuació i contacte són utilitzats per Mora com a eines per mostrar una realitat que és present però passa desapercebuda per a molts públics.

El seu treball de camp se centra a investigar totes les possibilitats que ofereixen les aplicacions de contactes per conèixer altres persones i mantenir trobades sexuals. El seu treball sociològic des de el vessant més artístic i multidisciplinari presenta cossos nuus però rígids, de mirada perduda i amb una càrrega psicològica profunda, fins al punt que la sexualitat perd la seva condició eròtica. L’ús del plàstic com a conductor de la seva obra, a través de pantalles i metacrilats, presenta una altra realitat ben present: l’abús d’aquest material.

El llenguatge emprat per Gori Mora i l’estètica contemporània de la seva proposta serveixen per fer una lectura sobre l’homosexualitat avui dia. La Casa de Cultura de Felanitx acull aquesta proposta com a mirall de la societat actual.

stats