Política Cort 11/12/2023

Els socialistes de Palma denuncien que el PP renunciï al tramvia i a la millora dels barris

La portaveu Rosario Sánchez defensa el manteniment de la gratuïtat dels bitllets de l'EMT

ARA Balears
2 min
Autobús EMT

PalmaEl PSOE Palma denuncia en un comunicat "la manca de polítiques de mobilitat sostenible" per part del govern del batle Jaime Martínez amb "la renúncia a mantenir la gratuïtat de l'EMT durant el 2024, la pèrdua de fons europeus per valor de 13 milions d'euros per a polítiques de mobilitat o la retallada de 5 milions d'euros de l'EMT en els pressupostos del 2024, entre d'altres".

La portaveu dels socialistes de Palma, Rosario Sánchez, incideix que l'eliminació de la gratuïtat dels autobusos de l'EMT implica una despesa extra per a la ciutadania de Palma: 220 euros anuals per als estudiants universitaris, o 348 euros en el cas de l'abonament de 50, o els 444 euros anuals per a l'abonament de viatges indefinits. "Exigim accions concretes i noves bonificacions que facin del transport públic una opció més atractiva, accessible i sostenible per a tothom", ha assegurat.

Aquestes mesures, segons els socialistes, formen part de "polítiques que promouen la immobilitat" i renuncien a "projectes fonamentals per al progrés de Palma", com el tramvia que connectaria el centre amb l'aeroport o la desatenció a projectes de millora als barris com l'eix cívic de Cotlliure i la connectivitat al Terreno amb el passeig Marítim. "Són indicatius d'una manca de visió i compromís amb el desenvolupament de la ciutat", han afegit.

Segons els socialistes, "es troba a faltar la gestió activa per garantir els recursos necessaris, ja que el Govern sí que mantindrà la gratuïtat del transport públic". En aquest sentit, presentaran una proposta per prorrogar els terminis establerts per a la Llei 7/2021, que requereix zones de baixes emissions per a ciutats de més de 50.000 habitants. Tot i que inicialment es va establir una data límit fins al 31 de desembre de 2023, l'Ajuntament de Palma preveu sol·licitar una extensió d'un any. Aquesta iniciativa "té com a objectiu accelerar el procés i impulsar la creació d'aquestes zones, essencials per millorar la qualitat de l'aire i avançar cap a una ciutat més sostenible. Aquestes accions contrasten amb les polítiques de negació del canvi climàtic del Partit Popular i Vox".

stats